Obavijesti

Kolumne

Komentari 115

Suprotnost: Cijena 'srednjaka' nikad nije baš dovoljno niska...

Suprotnost: Cijena 'srednjaka' nikad nije baš dovoljno niska...
1

U Zagrebu za deset kuna dobijete srednji prst Machada protiv "nekih" Norvežana, u Splitu za sto kuna dobijete golčine poput one Balićeve. I sad netko priča o cijeni...

VIDEO

Svašta možete čuti o europskoj sezoni Hajduka kad ste u Zagrebu. Većinu je najčešće bolje ni ne komentirati, ali doista para uši kad netko postavi pitanje u stilu: “Pa zar ih nije sram staviti ulaznice za neke tamo Slovence i Norvežane na 80, 100 i 120 kuna?”.

Više je razloga za to. Nećemo ulaziti uopće u neku romantiku i one parole da “tuđi čovik nikad neće znati”, to je potpuno nepotrebno za ovu priču.

Bitnije je da je Dinamo navikao svoj navijački puk na ulaznice od 10, 20 i 30 kuna, što je bila tarifa koju je desetak tisuća gledatelja platilo za utakmicu s onim drugim Norvežanima u utorak. 

I što su dobili za tu cijenu? U najboljem slučaju samo razočaranje. U gorem slučaju prehladu, čir na želucu i poneku sijedu u kosi, a šlag na torti bio je srednji prst čovjeka koji u džep mjesečno spremi 320 tisuća kuna. Dizanje navijačkih živaca uključeno je u tu cijenu. Pa ni ne čudi što se nikom više ne ide na Dinamo, sve i da Machado cijelu sljedeću plaću potroši na to da kupi 16 tisuća ulaznica i podijeli ih za posljednje pretkolo Lige prvaka. Ne vrijedi to. Nitko ne želi gledati kako se Portugalac ruga s klubom uz koji su odrastali i za čije su uspjehe živjeli.

S druge strane, nijedan igrač Hajduka ne bi mogao sa svojim primanjima kupiti 16 tisuća ulaznica za Poljud, ni u teoriji. Ne samo zato što ne zarađuje ni izbliza toliko, nego i zato što i na ovim cijenama - u prosjeku pet puta višim nego za Dinamo - Splićani čekaju u redovima i guraju se na tribine u tolikom broju da opet ne vidite one prolaze na istočnoj tribini. No ovaj put nije stvar samo u euforiji, kao otprilike svakog srpnja.

Ovaj put Hajdukovi gledatelji dobiju ono za što su platili ulaznicu. Dobiju slobodnjak Mije Caktaša, šest komada protiv Estonaca, dobiju bombetinu Jeffersona protiv Slovenaca i na kraju najveći poklon od svih. No Balić, no party - pa i Andrija ucilja rašlje Norvežana, a i Tomislav Kiš uvijek nekako bude na pravome mjestu u pravo vrijeme, za onaj posebni gušt kad stadionom odzvanja KIŠ! KIŠ! KIŠ!, a iste su i tekstualne poruke koje razmjenjuju oni koji nisu uspjeli ući na stadion. 

Ali i takvi barem znaju pravi odgovor na ono pitanje s početka teksta. Ne stavlja se cijena ulaznica za neke tamo Slovence i Norvežane. Stavlja se za Buriće, Baliće, Caktaše, Vlašiće, Kiševe, Žefove, Zolje i ostale. A za njih se, bogami, to isplati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume