Obavijesti

Sport

Komentari 89

Suradnja baš kao na zapadu: Arapi će sagraditi Maksimir?

Suradnja baš kao na zapadu: Arapi će sagraditi Maksimir?
6

Iako Dinamo neće imati financijsku pomoć poput Manchester Cityja, dogovorena je sjajna suradnja s ljudima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Možda će graditi stadion

VIDEO

Otvorio sam vrata svih mogućih oblika suradnje s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sportske, poslovne i gospodarske... Nakon mog posjeta Hrvatska bi mogla otvoriti i ambasadu u toj zemlji, rekao je Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić nakon povratka iz UAE-a, gdje je bio oko tjedan dana.

Zdravko se sastao sa šeikom Maktoumom bin Hasher Al Maktoumom (34), nećakom princa iz Dubaija. Ljubitelj je sporta, osobito voli utrke, a koliko ima novca nitko ne zna. 

Mamić je s klubom Al-Nasr dogovorio buduću razmjenu igrača i trenera te otvaranje kampova, no puno važnije je da bi u Dinamo uskoro mogao početi stizati i arapski novac.

- Dinamo bi mogao dobiti novog sponzora na dresu, a razgovarali smo i o mogućoj gradnji Maksimira. Investitore bismo našli bez problema, zainteresiranih je dovoljno. Za stadion je otvoren natječaj, pa bismo, u slučaju da Arapi uđu u tu priču, morali promijeniti puno toga - dodao je Zdravko.

Arapski bogataši već su ušli u nekoliko europskih klubova, no očito je da su i u Dinamu prepoznali potencijalno odličan posao. Sportska suradnja nesumnjivo će biti od velike koristi, no uspije li Mamić od Arapa isposlovati gradnju novog stadiona, bila bi to prvorazredna senzacija. 

- Uspostavljeni su temelji suradnje. U prvom planu je sportska, a dalje tko zna... No treba smanjiti euforiju u priči sa stadionom. Kao prvo, Maksimir uopće nije Dinamov i tu glavnu riječ ima grad. No dođe li se blizu realizacije posla, vjerujem da će se pronaći razumijevanja - rekao nam je je Dinamov direktor Damir Vrbanović.

Agonija koja traje 15 godina

Pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman želio je u Zagrebu stadion za više od 50.000 ljudi. Godine 1997. počela je rekonstrukcija, koja nikad nije završena...

Potrošeno oko 500 milijuna kn

Na sjevernu i “pola” zapadne tribine potrošeno je novca koliko je stajala amsterdamska Arena. Zadnja dizalica pomaknula se 1999. godine. Od tada sve stoji.

Natječaj dobila Alpine Bau

Prije nekoliko godina javni natječaj za gradnju Maksimira dobio je austrijski konzorcij, no Grad je odlučio da je njihova ponuda ipak potpuno neprihvatljiva.

Novi stadion na Kajzerici

Dinamo se 2012. trebao preseliti na novi, manji stadion na Kajzerici dok se ne riješi pitanje Maksimira. Lokacijska dozvola za gradnju postoji, no opet nema novca.

Samo za teren i wc-e 30 milijuna

Ovog tjedna krenulo se u sanaciju travnjaka, sanitarnih čvorova, promjenu stolaca i uređenje loža, što je nužno za igranje europskih utakmica na Maksimiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao