Obavijesti

Sport

Komentari 98

Svaki deseti Južnoamerikanac uspije u Hajduku: Hoće li Vélez

Svaki deseti Južnoamerikanac uspije u Hajduku: Hoće li Vélez
1

SKEPTIČNI Mnogi su sumnjičavi oko Véleza jer dolazi iz indijske lige, a visok je samo 173 cm. Dosta je južnoameričkih igrača dolazilo u Hajduk, a malo zadovoljilo

VIDEO

Deset je Južnoamerikanaca do sada imalo ugovor s Hajdukom, i još sva sila ih je dolazila na probe, no niti jedan u potpunosti nije opravdao očekivanja, a veliko je pitanje hoće li ih opravdati i jedanaesti - Argentinac Nicolas Leandro Velez, koji bi trebao pojačati napad Hajduka u nastavku sezone.

Prvi Južnoamerikanac u dresu Hajduka bio je desni bek Eric Matos de Oliveira. Igrao je u sezoni 2003/04., u kojoj je Hajduk osvojio naslov prvaka. Upisao je 19 nastupa i dva gola, no kad je za njega trebalo platiti odštetu, Hajduk je digao ruke, pa se Matos vratio u Brazil.  

Naslov prvaka s Hajdukom osvojio je i Urugvajac Pablo Munhoz, koji je redovito kasnio na pripreme, ali je ipak upisao 74 nastupa i 20 golova. No ni on nije opravdao ono što je Hajduk uložio.  

Na Poljud je kao veliko pojačanje stigao i Brazilac Felipe de Suoza Campos, veznjak kojem su odmah dali 'desetku', ali osim vrhunskog rezultata na ispitivanju kapaciteta pluća, nije se iskazao na treninzima pa nikad nije ni zaigrao u službenoj utakmici. 

Nakon njega još su četvorica Brazilaca stizala na posudbe u Split, no samo je Rafael Paraiba upisao službeni nastup, a zabio je i gol Žilini. Njegov kolega Thiaguinho nikad nije zaigrao u bilom dresu, kao ni dvojac doveden u sklopu spektakularno najavljivane suradnje s Fluminenseom - Patinho i Cassio, odnosno Rico i Seiko, kako su ih suigrači zvali. Odigrali su tek trening susret u Metkoviću, a s njihovim odlaskom, u zaborav je pala i dogovorena suradnja s Fluminenseom. 

U sezoni 2011/12. dres Hajduka nosio je desni bočni James Dens, popularni Šime, koji je stigao iz Zagreba, ali ni on se nije snašao u kroničnoj besparici, koja je tresla Poljud u to vrijeme. 

I nakon duge pauze, Hajduk je u ovoj sezoni opet posegnuo za Južnoamerikancima. Brazilac Jefferson za sada je standardan, a Argentinac Velazquez, koji je stigao na posudbu iz Palerma, rijetko upisuje nastupe između ozljeda i crvenih kartona zbog pogibeljnih startova. Njih dvojica još uvijek imaju prigodu dokazati da Hajduk nije kupio 'mačka u vreći', iako ima i onih spremnih na šalu, koji kažu kako je Hajduk jedini klub na svijetu koji u momčadi ima Brazilca i Argentinca, kojima tehnika nije jača strana. 

Uz navedene blizu Hajduka bili su i Brazilci Clenio Magalhanes, Anderson, Fabrizio Cabral, Ze Anderson, Radaelli, Wagner, Becker, Gabriel, te Ricardo Costa, no nisu se uspjeli izboriti za ugovor.   

Kakav će se pokazati Velez, tek treba vidjeti, ali činjenica da dolazi iz indijske lige i da je visok svega 173 centimetar, ostavljaju puno prostora sumnjama. 

Miranda Čikotić/PIXSELL

JEFFERSON I VIŠE NITKO Brazilski veznjak koji je došao iz Portugala zasad je jedini pogodak Hajduka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 98

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka