Obavijesti

Kolumne

Komentari 13

Svi se okreću sljedećoj sezoni, a Hajduk - lokalnim izborima

Željko Kerum je u prvom krugu otišao u povijest, a 56% dionica Hajduka ostavio nasljedniku koji pobjedi u drugom krugu, Ivi Baldasaru ili Vjekoslavu Ivaniševiću

VIDEO

Završila je još jedna sezona, kad je Hajduk u pitanju, manje - više uspješno. Istina, četvrto mjesto na ljestvici ne izgleda tako dobro, no pamte 'bijeli' i lošije plasmane u HNL-u. A s druge strane, osvojili su Kup i izborili Europu. Kad se uzme u obzir uvjete u kojima su radili, te da su imali više izgleda za stečaj nego za trofej, na koncu svi ipak moraju biti zadovoljni i ponosni.

Prije nego je u zrak podigao trofej namijenjen NBA prvaku 1995. godine, legendarni trener Houstona Rudy Tomjanovich, poslao je poruku svima koji nisu vjerovali da će Rocketsi obraniti naslov: 'Nemojte nikad podcijeniti srce prvaka'. Ta je rečenica ušla u povijest sporta, a u Hajdukovom bi slučaju glasila: 'Nemojte nikad podcijeniti hajdučko srce'. Kako ono igračko, tako i navijačko.

Sezona je dakle gotova, svi klubovi se okreću novoj, samo Hajduk - lokalnim izborima. Kerum je u prvom krugu otišao u povijest, a 56% dionica Hajduka ostavio nasljedniku koji pobjedi u drugom krugu, Ivi Baldasaru ili Vjekoslavu Ivaniševiću. Za kojeg će navijači Hajduka glasovati? Logika kaže, za kandidata koji će bolje skrbiti za klub. No sudeći po programima i dosadašnjem radu obojice kandidata, navijačima je najbolje u nedjelju ostati kod kuće.

Ivanišević je naime u svom programu najavio kako bi se 'pobrinuo za stvaranje i financiranje programa navijanja sa sviranjem i pjevanjem, koji bi napravili nadareni predstavnici Torcide i odgovarajući stručnjaci, a koji bi bio nadogradnja na postojeći strastveni stil navijanja Torcide'. I poprilično slatko nasmijao sve navijače.

Baldasar je neodlučan, najprije je odbio dići ruku za kredit spasa, a kasnije je priznao da se Hajduk kreće u dobrom smjeru. No nema jasan stav i viziju što bi uopće napravio s klubom. On bi, čini se, nekako najradije pričekao financijsko i rezultatsko ozdravljenje kluba, pa bi se tek onda njime počeo baviti. 

Najbolje bi bilo da budući gradonačelnik jednostavno digne ruke od Hajduka, koji je i onako u prošlosti uvijek bio krava muzara. Više su političari imali koristi od Hajduka, nego Hajduk od njih. Od preoblikovanja do danas gradska vlast nije pomogla niti jednom jedinom lipom klub kojem je 56-postotni vlasnik!? Pa kad su ga već ostavili na cjedilu, onda bi bilo najbolje da ga liše i svog utjecaja. Ako se društvo s Poljuda mora samo brinuti kako popuniti budžet, onda neka ga sami i potroše, za to im ne treba pomoć i savjet politike i političara.

Aktualna uprava pokazala je da zna s financijama, a omladinski pogon i dalje radi punom parom. Često ih se bezrazložno kritizira, ali jedina je istina da je klub ove godine preživio isključivo od novca zarađenog prodajom domaćih igrača Vukušića i Radoševića. I sutra će opet preživjeti na isti način. I prekosutra, od mladića poput Milića, Mikanovića, Plazonića, Mujana, Eleza, Kovačića, Tomaša, Bašića, Kiša, Pašalića, Džonija, Lučića... Naravno, ako ih politika pusti na miru, ako se političari ne budu miješali, na koncu, ako ne podcijene hajdučko srce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući