Obavijesti

Sport

Komentari 107

Swansea je 'okrenuo' i šokirao United; Borussia opet na vrhu

Swansea je 'okrenuo' i šokirao United; Borussia opet na vrhu
1

STARE BOLJKE Protiv Club Bruggea sve je štimalo Unitedu, ali Ayew i Gomis otkrili su sve slabosti Van Gaalova stroja. Dortmund, pak, maršira Bundesligom

VIDEO

Ayew i Gomis za prvi posrtaj Uniteda

Bafétimbi Gomis postao je pravi stroj za golove u Swanseaju. Francuz je zabio pobjednički gol za Swansea u domaćoj utakmici protiv Manchester Uniteda u četvrtom kolu Premiershipa (2-1), što mu je deveti premijerligaški gol u posljednjih deset nastupa.

Gomis je stvarao probleme Unitedovoj obrani i u prvom poluvremenu, pogodio je stativu u 27. minuti. Prilike su frcale na sve strane, ali na odmor se otišlo s 0-0. A onda je United poveo u trećoj minuti nastavka, kad je ubačaj Shawa s druge stative Juan Mata pospremio pod prečku.

Uporni Velšani nisu potpisali poraz, već su - preokrenuli rezultat. NAakon 13 minuta André Ayew glavom je poentirao na 1-1 iskoristivši ubačaj Gylfija Sigurðssona. Ono što je Ayew, međutim, pokazao pet minuta potom, u 66. minuti, bila je prava čarolija. Fantastičnom je loptom u šesnaesterac vanjskom stranom kopačke proigrao Gomisa koji je provukao loptu ispod nesigurnog Sergija Romera.

Wayne Rooney u samoj je završnici propustio veliku priliku kad je, umjesto da uputi udarac, išao izboriti penal i tako je propala prilika Unitedu da dođe do boda na Libertyju. Ovom je pobjedom Swansea preskočio "vragove" na ljestvici i došao na četvrtu poziciju s osam bodova. Bod manje ima Van Gaalova družina.

Premiership, 4. kolo:

  • Southampton - Norwich City 3-0
  • Swansea City - Manchester United 2-1

Stopostotni Dortmund vratio se na vrh

Navijači Borussije Dortmund brzo će, čini se, zaboraviti Jürgena Kloppa jer žuto-crni pod Thomasom Tuchelom ruše sve pred sobom. Nakon ulaska u fazu po skupinama Europske lige, BVB je u nedjelju u Bundesligu ubilježio treću pobjedu u trećem kolu protiv Herthe (3-1) i bodovno se poravnao s Bayernom na vrhu ljestvice, ali uz bolju gol-razliku.

Stoper Mats Hummels zabio je za vodstvo Borussije u 27. minuti na asistenciju Kagawe, a prednost domaćina u šestoj minuti nastavka udvostručio je Pierre-Emerick Aubameyang. Nadu gostima vratio je Salomon Kalou golom za 2-1 u 78. minuti, no Berlinčani ipak nisu uspjeli do novog gola i preokreta. Pobjedu Borussije potvrdio je Adrián Ramos u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Bundesliga, 3. kolo:

  • Borussia Dortmund - Hertha 3-1
  • Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach 2-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...