Obavijesti

Sport

Komentari 334

Dinamo za 11 milijuna € Interu prodao Kovačića: U šoku sam!

Dinamo za 11 milijuna € Interu prodao Kovačića: U šoku sam!
7

Predstavnici Intera došli su u Zagreb dva dana prije kraja zimskog prijelaznog roka i u rekordnom su roku ostvarili transfer koji vrijedi, uz bonuse, oko 15 milijuna eura

VIDEO

Transfer koji su najavili talijanski mediji, u srijedu poslijepodne završena je stvar. Mateo Kovačić (18) novi je igrač Intera iz Milana! To je potvrdio i Dinamo na službenoj stranici kluba, a maksimirski izvor nam je rekao kako je cijena uz bonuse navodno 15 milijuna eura! 

Predstavnici talijanskog giganta došli su u Zagreb dan prije kraja zimskog prijelaznog roka i u rekordnom su roku ostvarili transfer. Hrvatski reprezentativac odlazi odmah, a već se pozdravio sa sad već bivšim suigračima.

- Sve se dogodilo jako brzo i još sam u šoku, ne znam uopće što bih rekao... Dinamo je moj klub i moj dom pa mi je teško otići, ali ponuda kluba kao što je Inter, jednog od najvećih na svijetu, jednostavno se ne odbija. Naravno, još nije gotovo i čeka me liječnički pregled, ali vjerujem da je to samo formalnost - rekao je Kovačić za službenu stranicu kluba.

Kovačić je navodno bio drugi izbor Intera, htjeli su Paulinha (24) iz Corinthiansa, ali je posao propao pa su se okrenuli 'modrom' supertalentu. Tražili su zamjenu za Sneijdera koji je otišao u Galatasaray.

Tako je Zdravko Mamić nakon Domagoja Vide, dodatno oslabio svlačionicu uoči novog pohoda na skupine Lige prvaka. Ono malo navijača što dolazi u Maksimir sada je ostalo bez idola i ponajboljeg igrača.

U četvrtak na pregled

Kova je napustio pripreme u Međugorju, a sutra privatnim avionom predsjednika Morattija leti za Milano. Ako sve bude u redu i prođe liječnički pregled, potpisat će ugovor.

Drugi najveći Dinamov transfer

Za Luku Modrića Mamić je dobio 21 milijun eura kada je odlazio u Tottenham pa je ovo drugi najveći transfer u povijesti kluba. Slijedi Ćorlukina prodaja u City, Duduova u Arsenal pa Šimićev odlazak u Inter.

Druga seniorska sezona

Mateu je ovo bila druga 'poštena' sezona, ali prva 'prava'. Odlaskom Milana Badelja na njegova pleća palo je mnogo toga. Odigrao je 19 utakmica, zabio jedan gol i četiri puta asistirao.

Konkurencija

Fredy Guarin i Ricardo Alvarez bit će najveća konkurencija Kovačiću, iako ne i jedina. Ipak, Guarin je ove sezone igrao najviše i najbolje na poziciji srednjeg veznog.

Superzvijezde ga čekaju...

Ranocchia je najskuplji igrač Intera, ali najpoznatiji su Zanetti, Cambiasso, Cassano, Milito, Samuel...

Šimić & Livaja

Dario Šimić ostavio je najveći trag u Interu od hrvatskih nogometaša. Tamo je u tri godine odigrao 70-ak utakmica. Trenutno tamo igra mladi naš napadač Marko Livaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 334
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'