Obavijesti

Sport

Komentari 25

Testiranje za 160 eura: U '15. su u HNL-u testirali 62 igrača

Testiranje za 160 eura: U '15. su u HNL-u testirali 62 igrača
1

Nakon pozitivnog nalaza Ademija Uefina antidopinška služba sve češće posjećuje treninge Dinama. Tako su prije dva mjeseca testirali čak deset igrača “modrih”.

VIDEO

Opet je Uefina antidopinška služba “upala” u Maksimir. Nekoliko nogometaša koji su igrali u prvom sastavu protiv Lokomotive u nedjelju završilo je na testiranjima u utorak poslijepodne.

- Valjda smo im bili sumnjivi - dobacio je u prolazu jedan od onih koji su bili testirani.

Nakon pozitivnog nalaza kod Arijana Ademija Uefina antidopinška služba sve češće posjećuje treninge hrvatskog prvaka. Tako su prije dva mjeseca, dan nakon što je objavljeno da je Dinamov dokapetan bio pozitivan, testirali čak deset igrača “modrih”. U utorak se pojavio gospodin kojeg je Uefa “rentala”, pročitao je imena onih koji moraju na testiranje. Nogometaše u HNL-u, naravno, testira i naša antidopinška služba.

- Testiranje urina, koje je najjeftinije, stoji 160 eura. Sva dodatna testiranja stoje puno više - kaže nam Snježana Karlo, voditeljica odjela za testiranje u Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping.

Dinamovci su ove sezone najviše bili na testiranjima jer i dalje igraju europska natjecanja. Kod Hajduka i Rijeke zbog toga nije bilo Uefinih kontrola, ali jest onih iz naše službe.

- Ukupno su u 2015. godini testirana 62 nogometaša iz HNL-a. Testirano je pet igrača Dinama, pet igrača Hajduka i šest nogometaša Rijeke. Neke smo od njih testirali nakon utakmica, a neke nakon treninga - rekla je Snježana Karlo.

Dakle, u klubovima koji su u borbi za naslov prvaka ove sezone testirali su otprilike jednak broj igrača, ali dinamovci su pod velikim pritiskom Uefe. U Maksimiru su nam nekoliko puta ponovili kako nisu u strahu od novih slučajeva pozitvnog testa na doping i kako više nitko od igrača neće biti pozitivan. Ali nakon što je Arijan Ademi bio pozitivan, opreza ipak nikada dosta.

Bilo je i onih koji su se u utorak poslijepodne u Maksimiru našalili da je ova antidopinška kontrola u tjednu velikog derbija zapravo Hajdukovo maslo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi