Obavijesti

Sport

Komentari 124

Tko će osvojiti Zlatnu loptu? Leo Messi, Neymar ili Ronaldo

Tko će osvojiti Zlatnu loptu? Leo Messi, Neymar ili Ronaldo
4

Danas u 18.30 sati dodjeljuje se Zlatna lopta, a osvojit će ju netko od trojca Messi, Neymar i Ronaldo. Sva trojica su zaslužila, ali samo će jedan kući odnijeti nagradu

VIDEO

Kada dođe do najboljih nogometaša svijeta, nema veće nagrade od Zlatne lopte. Upravo će se danas u 18.30 dodijeliti nagrada za najboljeg nogometaša 2015. godine. Ostala su najbolja trojica, Messi, Neymar i Ronaldo, ali samo će jedan kući odnijeti Zlatnu loptu. Zlatna lopta se dodjeljuje od 1956. godine, a do 2009. godine ju je dodjeljivao časopis France Football. Od 2010. godine tu je ulogu preuzela Fifa, a Goal vam donosi pregled svih dobitnika Zlatne lopte u povijesti.

U prvom krugu izbora za Ballon D'Or bila su dvojica hrvatskih predstavnika - veznjak Real Madrida Luka Modrić i veznjak Barcelone Ivan Rakitić. Luka, nažalost, nije uspio proći u 23 najboljih, ali zato je Raketa. No jako teško je bilo za očekivati da će pored trojca Messi-Neymar-Ronaldo bilo koji veznjak ući u završni krug izbora. 

Tako je i bilo. Trojac iz španjolske Primere bori se za Loptu, a iako su sva trojica, svaki na svoj način, zaslužila primiti nagradu, odnijet će ju samo jedan. Lionel Messi je najizgledniji favorit ove godine.

Lionel Messi (Barcelona)

REUTERS/PIXSELL

I bez toga što je "procurila" slika pobjednika dodjele Zlatne lopte na kojoj je Messi odnio nagradu, Argentinac je favorit za osvajanje iste. Napadač Barcelone je u sezoni 2014/15. zabio 43 gola u Primeri i odveo svoju momčad do naslova, osvojio je Kup Kralja, Ligu Prvaka, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Na sve to je dodao i 18 asistencija. Hoće li Messi osvojiti svoju petu Zlatnu loptu u karijeri?

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Stefan Wermuth/Reuters/PIXSELL

Napadač Real Madrida predvodio je svoju momčad u nizu od 22 utakmice bez poraza, a završio je sezonu 2014/15. kao najbolji strijelac Primere s 48 postignutih golova i 16 asistencija. Portugalac je u 2015. godini primio i posebnu nagradu - onu za najboljeg strijelca Reala u povijesti. Dvije godine zaredom osvajao je Zlatnu loptu (2013. i 2014. godine), a ako ju osvoji ove godine, izjednačit će se s Lionelom Messijem po broju osvojenih Zlatnih lopti.

Neymar (Barcelona)

REUTERS

Svijet dugo nije vidio ovakav tip igrača, još od briljantnog Ronaldinha. Neymar u mnogo slučajeva podsjeća na čarobnog Brazilca i vjerojatno se najbliže od svih napadača posljednjih godina približio Messiju i Ronaldu u osvajanju Zlatne lopte. Neymar je sezonu 2014./'15. zaključio s 22 gola u španjolskoj Primeri, a osvojio je sve kao i Messi. Ako ju ne osvoji ove godine, ne sumnjamo da će iduće ili u narednih par godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 124

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
ZATO JE BIO ISCRPLJEN!

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Filip je iz Houstona otišao u Zagreb vidjeti novorođenu kćer, ali je putem pokupio virozu pa pet dana nije mogao trenirati i uzimao je antibiotik. Zato je u meču djelovao iscrpljeno
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.