Obavijesti

Sport

Komentari 26

Top pet najskupljih transfera: Englezi i Španjolci opet luduju

Top pet najskupljih transfera: Englezi i Španjolci opet luduju
6

Najskuplje plaćeni igrač do sada u ljetnom prijelaznom roku je Raheem Sterling. Mladog Engleza Manchester City platio je Liverpoolu nestvarnih 62,5 milijuna eura

VIDEO

U nepunih mjesec dana od otvaranja ljetnog prijelaznog roka postalo je jasno da će engleski klubovi napraviti sve što je u njihovoj moći da se vrate u vrh europskog nogometa. A kada već ne mogu kroz stvaranje vlastitih igrača u nogometnim školama, onda će to pokušati učiniti kupovanjem najskupljih pojačanja koja su im dostupna na nogometnoj tržnici.

I dobro im ide. Naravno, kada je riječ o kupovanju. O kvaliteti i prilagodbi kupljenih još je teško govoriti s obzirom da su mnogima tek počele pripreme. Rekorder ovoljetne tržnice je Liverpool. 'Redsi' su u ovih 20-ak dana već spiskali 110,10 milijuna eura. Iako dva najbolja španjolska kluba Real i Barcelona nisu pretjerano trošila, odmah do Engleza su upravo klubovi iz Primere. Tek nešto manje od Liverpoola potrošio je Atletico Madrid. Bivši klub Marija Mandžukića na transfere je do sada već isplatio 110 milijuna eura. Odmah iza njih je Valencia sa 109 milijuna.

Kod Engleza su iza 'redsa' Manchesteri. 'Vragovi' su do sada potrošili 98,5, a 'građani' 84 milijuna eura. Najviše je u Italiji potrošio prvak Juventus koji je za pojačanja izdvojio 88 milijuna eura. U Francuskoj je to Monaco (57), a u Njemačkoj Bayern (42).

U listi pet najskupljih nogometaša četvoricu su ovog prijelaznog roka kupili engleski klubovi, a jednog Atletico Madrid. Najskuplji hrvatski igrač je Mario Mandžukić kojeg je Juventus platio 19 milijuna eura.

Raheem Sterling 62,5 milijuna eura Liverpool - Manchester City

Apsolutni rekorder ovog prijelaznog roka zasad je mladi engleski nogometaš Raheem Sterling (20). Njega je Manchester City Liverpoolu platio suludih 62, 5 milijuna eura i učinio ga najskupljim engleskim nogometašem u povijesti. S obzirom na tek 20 godina i problematičan karakter tek treba vidjeti što će donijeti 'građanima' i hoće li im se isplatiti riskantna investicija.

REUTERS/PIXSELL

Christian Benteke 46,5 milijuna eura (Aston Villa - Liverpool)

Prvi do mladog Engleza je nešto stariji Christian Benteke (24). Belgijac je u bogatom transferu Aston Villu zamijenio Liverpoolom koji je očito izgubio strpljenje s Balotellijem i mladom će belgijskom napadaču povjeriti golgeterske zadatke u novoj sezoni.

PA/PIXSELL

Roberto Firmino 41 milijun eura (Hoffenheim - Liverpool)

I ovdje je opet Liverpool u igri. Na brazilskog veznjaka Roberta Firmina (23) 'redsi' su potrošili velikih 41 milijun eura. Mnogi ne vjeruju da Brazilac toliko vrijedi, no ne bi bio prvi put da je Liverpool nekoga preplatio. Sa spomenutom dvojicom Liverpool je već premašio zarađeno u ogromnom transferu Sterlinga.

REUTERS/PIXSELL

Jackson Martinez 35 milijuna eura (Porto - Atletico Madrid)

Evo jednog od pet najskupljih koji nije završio u Premiershipu. Riječ je o odličnom Jacksonu Martinezu (28) koji je u Atletico Madrid stigao kao zamjena za Marija Mandžukića. Kolumbijca je Diego Simeone Portugalcima platio 35 milijuna eura. Prije dolaska u Atletico spominjalo se kako je Jackson sve dogovorio s Milanom.

REUTERS/PIXSELL

Morgan Schneiderlin 35 milijuna eura (Southampton - Manchester United)

Posljednji na ovoj listi je zadnji vezni Morgan Schneiderlin (25). Njega je Manchester United platio Southamptonu nevjerojatnih 35 milijuna eura. Vjerojatno previše, no Unitedovi navijači ionako su već naviknuti da se njihov klub u posljednje vrijeme razbacuje novcem.

Chris Ison/Press Association/PIXSELL

*Izvor: Transfermarkt

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom