Obavijesti

Sport

Komentari 93

'Toplak me je tražio odgodu; Hajduk se hrani na sukobima'

'Toplak me je tražio odgodu; Hajduk se hrani na sukobima'
1

Dinamo u gotovo kompletnom sastavu dočekuje Hajduk u subotnjem derbiju, a Zoran Mamić poručuje "bilima" da su dobro organizirani, ali i da čelnici traže sukob

VIDEO

Na Maksimiru se u subotu od 15 sati igra najveći hrvatski nogometni derbi u kojem Dinamo, trenutačno drugoplasirani, dočekuje Hajduk. "Bili" gostuju kod "modrih" sa samo bodom minusa.

- Nismo očekivali da ćemo ispustiti toliko bodova, ali nije to loše za HNL. Hajduk je jako dobro organiziran i poštuje svog trenera - rekao je na konferenciji za novinare trener Dinama Zoran Mamić koji je ustvrdio da su konačno svi zdravi i da ima gotovo kompletnu momčad na raspolaganju, "što je bila rijetkost u zadnjih pet-šest mjeseci".

Veliki derbi ove sezone nijednom nije iznjedrio pobjednika. Na Maksimiru je na samom početku sezone, dok su Mamići bili u pritvoru, završilo 1-1, a na Poljudu u rujnu 0-0.

- Ja mogu govoriti samo o drugom. Otvorili smo jako dobro i dominirali, nije Hajduka bilo nigdje u prvih pola sata. Kasnije jesu dominirali, ali nisu imali prave šanse. Nismo visjeli kao lusteri, nije bilo kanonade s njihove strane - kazao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odgoda Kupa dogovorena prije mjesec dana

Veliku prašinu u Splitu podigla je vijest o odgodi Kup-utakmice između Intera i Dinama koja se, baš kao i ona Hajdukova kod Zagreba, trebala odigrati u srijedu, no odgođena je za proljeće nakon sporazumnog dogovora. "Modri" su tako dobili još tri dana odmora.

- Samir Toplak (trener Intera, op.a.) nazvao me prije otprilike mjesec dana i pitao me bi li mi odgovarala odgoda i rekao sam da bi. Hajduk se hrani na sukobu, stalno traži nekog neprijatelja izvana, a ne čisti svoje redove iznutra - poručio je Mamić.

Žalit će se na Ademijevu suspenziju

Dokapetan hrvatskog prvaka Arijan Ademi kažnjen je s čak četiri godine suspenzije zbog pozitivnog doping-testa nakon utakmice protiv Arsenala, no u klubu ne odustaju od pravne borbe i žalit će se.

- Prije dva dana došla nam je odluka Uefe. Imamo tri dana da najavimo žalbu i pet da je podnesemo, što ćemo i učiniti.

Zašto Dinamo izgleda toliko nabrijanije i bolje u Ligi prvaka nego u domaćem prvenstvu pitanje je koje također bilo na dnevnom redu.

- Ambijent je drugačiji, a i navijanje kakvog nemamo u HNL-u. Protivnici igraju drugačije, zatvore se, a imamo i puno mladih igrača koji su skloni oscilacijama - poručio je Mamić.

Da netko drugi ima ovakve probleme, ne bi ga bilo

Od pritvaranja njega i njegova brata tijekom priprema pa ponovnog procesa protiv izvršnog predsjednika do Ademijeve suspenzije, posljednjih pet mjeseci na Maksimiru uistinu je bilo turbulentno.

- Naravno da me opterećuje situacija s bratom, bio bih monstrum da nije tako. Nije ugodno ni lijepo, ali maksimalno kontroliramo situaciju. Ne mogu vjerovati da smo sve to prošli. Uza sve te probleme, mi se i dalje borimo za naslov. Da netko drugi ima takvih problema, više ga ne bi bilo - zaključio je trener Dinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram