Obavijesti

Sport

Komentari 53

Transfer-otmice u zadnji čas: Di Stefano igrao za Barcelonu

Transfer-otmice u zadnji čas: Di Stefano igrao za Barcelonu
3

Di Stefano u Barceloni, Roy Keane u Blackburnu, Emmanuel Petit u Tottenhamu... Tako je moglo biti da nije bilo nevjerojatnih zaokreta u transferima u zadnji čas...

VIDEO

U proljeće 1952. Alfredo Di Stefano igrao je na prijateljskom turniru u Španjolskoj. Zaludio je Barcelonu i Real. Katalonci su krenuli po njega. Potpisali su ugovor s njim, no morali su se dogovoriti i s River Plateom koji je polagao prava na njega. 

U isto vrijeme Real je krenuo u pregovore s Millonariosom oko Di Stefana. Barcelona je smatrala kako je Di Stefano njihov, a čak je odigrao i jednu prijateljsku utakmicu za Katalonce. No španjolski savez odlučio je da Di Stefano može igrati za oba kluba u sljedeće četiri godine, ali prvo mora početi u Realu. Barcelona je bila osramoćena, poderala je ugovor s Di Stefanom i ovaj je završio u Realu.

Naravno, tada je u Španjolskoj vladao diktator Francisco Franco, a mnogi kažu da je upravo on sudjelovao u ovoj "otmici" igrača. To je samo jedna od situacija u nogometu u kojoj u posljednji čas dolazi do velikog preokreta u transferima. Svježi slučaj je Pedro koji je na korak do Chelseaja.

Mourinho "ukrao" Pedra

Pedro je sjajan igrač. Super će se uklopiti u Manchester Unitedu, raspravljali su prije nekoliko dana navijači "crvenih vragova". U to je vrijeme Chelsea kovao tajni plan. I dok se United spremao na transfer, Chelsea se ubacio i oteo igrača. No londonski klub osjetio je to i na svojoj koži 2008. godine. Londonski klub već je praktički počeo prodavati Robinhove dresove, a Brazilac je završio u Manchester Cityju. 

Emmanuel Petit bio je jedan od velikana Arsenala. Ali lako je mogao završiti u Tottenhamu, koji mu je platio taksi. 

- Kad sam sletio u Englesku prvo sam otišao na White Hart Line. Razgovarao sam s čelnicima kluba, a dva sata kasnije netko iz Tottenhama platio mi je taksi. Sjeo sam u auto i odveo se do Wengera. Dao sam mu riječ i potpisao za Arsenal - otkrio je Petit.

1. Alfredo di Stefano 1953.: Millonarios >>> Real

Katalonci su potpisali su ugovor s njim dogovorivši sve s River Plateom koji je polagao prava na njega. U isto vrijeme Real je krenuo u pregovore s Millonariosom oko Di Stefana. Španjolski savez objavio je kompromis da Stefano u četiri godine može igrati u oba kluba. Barca je odustala.

2. Roy Keane 1993.: Nottingham >>> Manchester United

Keane je sve dogovorio s Blackburn Roversima s kojima je trebao potpisati ugovor. No samo jedan poziv sir Alexa Fergusona preokrenuo je sve i Keane je postao dio povijesti Manchester Uniteda.

3. Emmanuel Petit 1997.: Monaco >>> Arsenal

Malo je nedostajalo da Petit završi u Tottenhamu. Spursi su mu čak platili taksi kojim se Francuz odvezao do kuće Arsenea Wengera i dao mu riječ da će potpisati za Arsenal.

4. Ronaldinho 2003.: PSG >>> Barcelona

Ronaldinho je priznao kako je bio 48 sati do potpisa za Manchester United. Brazilac je bio zvijezda PSG-a i bio je na korak do Old Trafforda. Ali onda se u transfer uplela Barcelona.

5. Robinho 2008.: Real >>> Manchester City

Sve je bilo spremno da Robinho dođe u Chelsea. Već su počeli prodavati dresove s njegovim imenom, a Brazilac je otišao u City.

6. Aaron Ramsey 2008.: Cardiff >>> Arsenal

Ramsey je 2008. trebao iz Cardiffa prijeći u Manchester United. Klub iz Manchestera čak je to objavio na službenoj stranici. Naravno, Ramsey je potpisao za Arsenal.

7. Park Chu-Young 2011.: Monaco >>> Arsenal

Sigurno je naš? 

- Ma, 100 posto. Evo ga na liječničkom.

Tako je nekako mogao izgledati razgovor predsjednika Lillea i sportskog direktora 2011. godine. Južnokorejski nogometaš odradio je prvi dio liječničkog pregleda u Lilleu, a potom je u hotelskoj sobi čuo da ga želi Arsenal. Spakirao se i otišao u London potpisati ugovor.

8. Lucas Moura 2012.: Sao Paulo >>> PSG

U Manchester Unitedu su trljali ruke. Doveli su sjajno Lucasa Mouru. Sve je bilo spremno za predstavljanje, a onda je PSG uletio s ponudom koju Brazilac i njegov Sao Paulo nisu mogli odbiti.

9. Willian 2013.: Anži >>> Chelsea

Willian je pristao doći u Tottenham. Evo njega na liječničkom. Čelnici Spursa trljaju ruke, a ono, šok. Ode Willian ipak u Chelsea.

10. Mohamed Salah 2014.: Basel >>> Chelsea

Liverpool je dva mjeseca pregovarao s Baselom oko transfera Mohameda Salaha. Njihovu neodlučnost iskoristio je Chelsea te im je uzeo igrača pred nosom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka