Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tudor neće o derbiju: Pričat ću samo o sportu, o ostalom neću

Tudor neće o derbiju: Pričat ću samo o sportu, o ostalom neću
3

Unaprijed zahvaljujemo što nećemo govoriti o onome što se dogodilo u Maksimiru, odmah je na početku glasnogovornik Hajduka otkrio u kojem smjeru će ići presica

VIDEO

Izostala je reakcija Igora Tudora nakon neodigranog derbija u Maksimiru, a trener 'bijelih' nije se pojavio ni na dočeku momčadi u Splitu. Sedam dana očekivalo se da i on kaže pokoju riječ o aktualnim događanjima u hrvatskom nogometu, no Tudor je i u svom prvom pojavljivanju pred novinarima elegantno zaobišao 'neugodna pitanja'.

- Unaprijed vam zahvaljujemo što ćemo se posvetiti samo nogometnom dijelu sutrašnje utakmice, odnosno, što nećemo govoriti o onome što se dogodilo u Maksimiru - kazao je glasnogovornik Ante Bilić na početku.

Nije prošlo ni pitanje o pobjedi Rijeke, kao ni o tome koliko je Tudor razočaran što njegova momčad mora i treću domaću utakmicu odigrati bez gledatelja.

- Pričat ćemo isključivo o sportu, na druga pitanja neću odgovarati. Zamolili smo vas da ne govorimo o tome, ali vama to očito ništa ne znači - prekorio je novinara Tudor.

Ostatak konferencije protekao je u pomirljivom tonu, Tudor je hvalio igru protivnika te najavio kako se pauza bez utakmice ne bi trebala osjetiti na njegovoj momčadi.

- Odigrali smo u nedjelju između sebe 90 minuta, tako da po tom pitanju ne bi trebalo biti problema. I ta je utakmica, makar interna, koristila, pomoglo je to Sušiću, Vršajeviću i Maglici koji nisu u ritmu. Očekujem da budemo spremni, svi su na raspolaganju osim Milevskog koji je osjetio list, on je definitivno aut, ostali su na dispoziciji. Što se tiče Zagreba, za mene nije neočekivano da su oni visoko plasirani, prava su momčad, igraju dobar nogomet, pokazali su to i u prvoj utakmici u Zagrebu. Gledao sam sve njihove utakmice ove sezone, znam kako igraju i nije slučajno što su napravili to što su napravili protiv nas i Dinama. Igraju u sustavu 4-3-3, posebno su opasni Stepčić, Boban, da ne nabrajam dalje. Očekuje nas težak zadatak, međutim, mi moramo učiniti sve da pobijedimo, bez obzira što se igra bez publike. Razgovarao sam više puta na temu praznih tribina s igračima, aludirajući da moraju biti koncentrirani samo na teren. Znam da im nije lako, ali oni su profesionalci i kad sudac da znak, pristup mora biti isti kao da je na tribinama 100 tisuća ljudi. Ja ću i danas inzistirati da se momčad pripremi, da psihički potpuno spremna uđe u utakmicu od prve minute, a ne kao na zadnjoj utakmici, od 45 minute.

Bilo je to praktično sve od Tudora. Jer, nije mu najbolje leglo pitanje hoće li ovaj put njegova momčad igrati dobro duže od jednog poluvremena, kao protiv Osijeka.

- Trudimo se, radimo najbolje što možemo. Hajduk je na toj utakmici bio bolji, zaslužio je pobjedu. Nekad se igra bolje, nekad malo lošije, to je po meni izgledalo pristojno - ustvrdio je trener Hajduka, a na pitanje je li realno da do kraja polusezone, u zadnje tri utakmice (Zagreb, Split, Istra) osvoje devet bodova zaključio:

- Upisivanje bodova unaprijed obično ne završi dobro. Idemo jednu po jednu utakmicu, najprije tri boda protiv Zagreba, pa onda dalje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu