Obavijesti

Sport

Komentari 25

Tudor ostaje trener Hajduka, ali mora više koristiti mlade igrače

Tudor ostaje trener Hajduka, ali mora više koristiti mlade igrače
1

Nadzorni odbor Hajduka dao je podršku Igoru Tudoru, ali ga i pozvao da više koristi mlade igrače jer je zaostatak za vodećima prevelik. Imperativ je plasman u Europu

VIDEO

Tri sata potrajao je sastanak Nadzornog odbora Hajduka, na kome se raspravljalo o tekućoj problematici, rezultatima te povjerenju treneru Igoru Tudoru. Tudor ostaje na klupi, no sugerirano mu je da do kraja sezone više koristi mlade igrače, a oni koji odbiju potpisati produženje, sele na tribine.

- Predsjednik uprave Marin Brbić podnio je izvješće o financijskom stanju, a sportski direktor Goran Vučević o rezultatima. Igor Tudor je još pod virozom i nismo ga željeli nepotrebno iscrpljivati pred utakmicu - kazala je predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak.

Nezadovoljni prihodom od transfera

Što se tiče financijskog stanja, nastavljaju se pozitivni trendovi.

- Svi su pokazatelji u odnosu na prethodnu godinu porasli, jedino gdje smo zakazali, kao i lani, jest na poziciji transfera, gdje smo ostvarili manje od zacrtanoga - dodaje Branka Ramljak.

Od operativnih prihoda klub je u prvih osam mjeseci ostvario 30 milijuna kuna. Ramljak još uvijek vjeruje kako će po prvi put od dolaska operativnu godinu završiti u plusu.

- Što se tiče transfera, ima tu i subjektivnih, i objektivnih okolnosti. Da bi netko bio u izlogu, ili da bi se mogao prodati, on mora kontinuirano ostvarivati dobre igre, a klub rezultate. Na žalost, koliko god mi to htjeli, nismo imali igrače koji bi se mogli prodati u ljetnom prijelaznom roku, osim Vršajevića, koji nije otišao iz objektivnih razloga.

Mladi se moraju više afirmirati

Tudoru je sugerirano da zbog velikog zaostatka za Dinamom i Rijekom više prilike daje mladim igračima.

- Nikad nismo stavljali imperativ treneru što se tiče prvog mjesta, međutim voljeli bismo da se više afirmiraju mladi igrači, pogotovo sada, kad je zaostatak u bodovima velik. Logično je da se još više forsiraju mladi, no trener kaže da njemu uvijek igraju najbolji.

Imperativ "tek" plasman u Europu

Europskim rezultatima su zadovoljni, domaćima baš i ne.

- Bodovno gledano, nismo zadovoljni, međutim, s druge strane, bilo je i objektivnih razloga. Nemamo imperativ prvog mjesta, imperativ je da se klub uspije i sljedeće sezone natjecati u pretkolima Europske lige.

Malo je gorak osjećaj zbog poraza od Dinama, očekivali su pobjedu protiv rivala na svom terenu, no duga je sezona i to se stigne popraviti, smatraju u Hajduku.

Prvih osam mjeseci u plusu

- Igor Tudor i dalje ima našu podršku, i u obitelji ima nesuglasica i manjka komunikacije, no ono što mi tražimo je da se poštuje hijerarhija. Brojke ohrabruju, no do kraja godine nema više ozbiljnih prihoda ni od transfera, ni od utakmica...

- Operativni rashodi su 38 milijuna kuna, operativni prihodi 30 milijuna kuna. Kad se tome doda i 17 milijuna kuna od transfera, onda smo u plusu za prvih osam mjeseci. Planirali smo 33 milijuna kuna od transfera, no tu smo podbacili.

Stiže pošiljka iz Saudijske Arabije

Al Ittihad napokon ispunjava stavke iz ugovora i očekuju da će do Nove godine uplatiti cijeli iznos od 2,1 milijuna eura.

- Istina da do kraja godine nema više velikih utakmica i prihoda, no vjerujem da ćemo do kraja ostati pozitivni jer očekujemo u studenom naknadu od Uefe za nastup u pretkolima EL. Nama stalno visi taj mač nad glavom, no stvarno nam malo nedostaje da se izvučemo.

Suradnja s jugašima

- Da nas je poljubila sreća, da smo ušli u EL, ili da smo prodali nekog igrača, sve bi se okrenulo. Nije lako svake godine proizvesti igrača od 18 godina i prodati ga za tri milijuna eura. Nisu to kompjutori, to su ljudi.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić upoznao je članove Nadzornog odbora i s nekim konkretnim potezima. Jedan od njih je i pokušaj da se s dubrovačkim vaterpolskim klubom Jug zajednički nastupi prema Ini, s kojom žele potpisati novi sponzorski ugovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja