Obavijesti

Sport

Komentari 78

Turska u 89. s igračem manje izborila izravni plasman na EP

Turska u 89. s igračem manje izborila izravni plasman na EP
3

Činilo se kako će Turci ostati na 0-0 i ići u dokvalifikacije, a onda je Inan u 89. iz slobodnog udarca zabio za pobjedu i izravni put na EP kao najbolja trećeplasirana

VIDEO

Odigrano je i posljednjih devet utakmica kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj. 

U skupini A Turskoj je trebala pobjeda ili remi protiv Islanda, koji je već osigurao plasman na Euro, a uz pobjedu Kazahstana na gostovanju kod Latvije Turska bi i kao najbolja trećeplasirana momčad kvalifikacija išla izravno na EP. Kazahstan je slavio na gostovanju kod Latvije 1-0 i Turcima je trebala samo pobjeda, no izrazito teško su do nje došli. Prvo je Tore u 78. minuti napravio težak prekršaj, dobio izravni crveni karton i ostavio Tursku s igračem manje. Činilo se kako će Turci ostati na 0-0 i ići u dokvalifikacije, a onda je Inan u 89. minuti iz slobodnog udarca pogodio za pobjedu i izravni plasman u Francusku kao najbolja trećeplasirana momčad kvalifikacija. 

Kazahstan pomogao Turskoj, Nizozemci definitivno bez plasmana

Nizozemska je u nadi da će Island pobijediti Tursku trebala pobijediti Češku, koja je već osigurala put u Francusku, no 'oranje' je na svom terenu poraženo rezultatom 2-3. Tako će trećeplasirana momčad sa Svjetskog prvenstva šokantno ostati bez plasmana na EP i to u situaciji kada nikada lakše nije bilo ostvariti plasman. Definitivno najveći šok kvalifikacija. U ovoj skupini, dakle, tri reprezentacije idu izravno. Češka, kao prvoplasirana, Island kao drugi te Turska kao najbolje plasirana treća momčad. 

Skupina B bila je najneizvjesnija uoči posljednjeg kola. Belgija i Wales već su osigurali plasman, dok su se za treće mjesto koje vodi u dokvalifikacije borili BiH, Izrael i Cipar. 

BiH preokretom kod Cipra izborila dokvalifikacije

Belgija je rutinski svladala Izrael 3-1 te tom pobjedom osigurala prvo mjesto na sljedećoj Fifinoj ljestvici. Prestigli su izabranici Marca Wilmotsa Argentinu i Njemačku zahvaljujući pomalo čudnom bodovanju krovne svjetske nogometne organizacije. BiH je odličnom predstavom na gostovanju kod Cipra uspjela osigurati treće mesto i dodatne kvalifikacije. Wales je pak očekivano svladao Andoru. Bilo je 2-0 za domaćine. 

U našoj skupini H Hrvatska je s minimalnih 1-0 svladala Maltu na gostovanju. Italija je kod kuće gubila od Norveške 0-1, no onda preokrenula u 2-1 i tako odvela i Hrvatsku kao drugoplasiranu na Euro. Norveškoj pak ostaju dokvalifikacije. Azerbajdžan Roberta Prosinečkog poražen je na gostovanju kod Bugarske 0-2. 

Skupina A

  • Latvija - Kazahstan 0-1
  • Nizozemska - Češka 2-3
  • Turska - Island 1-0

Skupina B

  • Belgija - Izrael 3-1
  • Cipar - BiH 2-3
  • Wales - Andora 2-0

Skupina H

  • Bugarska - Azerbajdžan 2-0
  • Malta - Hrvatska 0-1
  • Italija - Norveška 2-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom