Obavijesti

Sport

Komentari 62

Tužna bijela obljetnica: Prošlo je već deset godina bez titule

Tužna bijela obljetnica: Prošlo je već deset godina bez titule
1

Blaž Slišković bio je prvi osam kola prije kraja, no Štimac ga je smijenio i sjeo na klupu. Od tada Hajduk nije bio prvak. Prošlo je dugačkih 10 godina od zadnje titule

VIDEO

O Bože, zar je prošlo već deset godina, iznenadio se bivši igrač Hajduka Frane Ćaćić kad smo ga podsjetili da se danas navršava desetljeće od pobjede Hajduka nad Varteksom 6-0, kojom su Splićani osvojili svoj posljednji naslov prvaka.

Ćaćić je zabio gol i dva puta asistirao, bio je igrač utakmice.

- Kad me prijatelji hajdukovci zezaju da nisam napravio baš neku karijeru, samo im kažem da sam igrao za momčad Hajduka koja je uzela dva naslova prvaka zaredom. U to vrijeme čak su i djedovi i bake u bilom dolazili na tribine - nasmijao se Ćaćić.

Hajduk je oba ta naslova osvojio pobjedama nad Varteksom u zadnjim kolima, a oba puta je golove zabio stoper Hrvoje Vejić.

- To su mi najdraži golovi u karijeri. Pogotovo drugi - kaže Vejić.

Na Poljudu se prije deset godina na današnji dan okupilo 25.000 gledatelja, golove su zabili Vejić, Biščević, Bušić, Ćaćić, Lovrek i Kranjčar, a sudio je Željko Širić, kojeg smo dan uoči utakmice pitali za prognozu.

- Na jednoj klupi sjedi Štico, na drugoj Ćiro. Njih dvojica su ‘otac i sin’. Što bismo se mi uzbuđivali, neka oni to riješe između sebe, kao obitelj - nasmijao se Širić.

Hajduk je bio uvjerljiv, a proslava spektakularna, baš kao i presica nakon utakmice. Štimac je odmah novim trenerom imenovao Ćiru?!

- Posramljen sam, u 40 godina karijere nisam izgubio 6-0, a vodio sam i četvrtoligaške ekipe. Jebali ste mi majku - kazao je Ćiro, a nakon što je Igor Štimac otkrio da je on novi trener, kazao je:

- Iznenadio me, ali bez obzira na moje godine, osjećam se mlado. Ne zaboravite, labud najbolje krikne prije nego kihne.

Ostat će upamćeno i kako je Hajduk do naslova prvaka praktično doveo Blaž Slišković, koji je preuzeo momčad od Katalinića nakon lošeg starta u sezonu i poraza od Shelbournea, zasjeo je na prvo mjesto ljestvice, no naslov prvaka službeno je kao trener osvojio sportski direktor Igor Štimac.

- I danas taj naslov prvaka smatram dobrim dijelom svojim jer sam uz igrače ipak ja najzaslužniji za njega. Ako ga je mogao osvojiti Štimac, mogao sam i ja, samo da su me pustili da okončam sezonu na klupi - kazao je Slišković, kojeg je Štimac smijenio osam kola prije kraja prvenstva, dok je bio na prvom mjestu, te sam sjeo na klupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja