Obavijesti

Sport

Komentari 13

Učio je Xavija i Iniestu, a sad želi biti trener u hrvatskoj ligi

Učio je Xavija i Iniestu, a sad želi biti trener u hrvatskoj ligi
5

Nikica Milenković (53) godinama je bio desna ruka nizozemskog trenera Johana Cruyffa u velikoj Barceloni. Sad je skaut za Barcu, a trenirao je Xavija i Iniestu...

VIDEO

Nikica Milenković pet je godina bio trener u Barceloni. Od 1991. do 1996. vodio je kadete i juniore te je bio desna ruka tadašnjeg trenera prve momčadi Johana Cruyffa.

- Godinama sam bio trener Xaviju i golmanu Victoru Valdesu, a nerijetko sam vodio i treninge na kojima su bili Iniesta i Puyol - rekao je Milenković i nastavio:- Kad je Xavi imao 15 godina, mnogi su govorili da će postati velik igrač, ali bilo je i skeptika. Govorili su kako omaleni igrač ne može postati vrhunski, da će imati velikih problema zbog visine.

Sjajni veznjak bio je kapetan kadetske momčadi i s njim nikad nije bilo nikakvih problema.

- Bio je primjer svima. Xavija su svi obožavali. Poslije treninga je često znao ostati i vježbati lijevom nogom. Ona mu je bila slabija, a sad se vidi da jednako dobro igra objema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U La Masiju, kamenu kuću u kojoj su i danas smješteni mladi igrači Barcelone, često je navraćao sadašnji trener Katalonaca Pep Guardiola, koji je tad bio kapetan Barce.

- Kad bi došao Guardiola, svi bi bili oduševljeni. Izišao bi na trening loptom i klincima pokazivao driblinge i učio ih nogometu. Gledali su ga Xavi i Iniesta. Guardiola je ovu dvojicu veznjaka već kao kadete naučio nekim nogometnim trikovima, koje i danas izvode - kaže Nikica.

Puyol i golman Victor Valdes uvijek su bili posebno motivirani.

- Oni nisu podnosili poraz. Već su kao klinci pokazali da će biti lideri prve momčadi - rekao je 53-godišnji Crikveničanin.

"Volio bih voditi neki klub iz HNL-a"

Nikica je u nogometnoj karijeri igrao za Rijeku, Čelik iz Zenice dok je tamo bio trener Josip Skoblar te za Burgos u Španjoskoj kod Sergija Krešića. I danas je jako dobar prijatelj s velikim Cruyffom. Milenković je već godinama skaut za Barcelonu i Espanyol.

- Barca prati igrače u svim zemljama svijeta. U Hrvatskoj Kataloncima ima nekoliko zanimljivih igrača, ali teško je reći hoće li netko završiti na Nou Campu - kaže Nikica.

Želja mu je da postane trener u Hrvatskoj.

- Volio bih voditi jedan klub, ako je moguće iz HNL-a. Da našu momčad naučim svemu onome što sam naučio u Barceloni. Tamo se sve radi loptom - kazao je Milenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića