Obavijesti

Sport

Komentari 97

Ostojić: Policija je na dobrom tragu da riješi slučaj svastike

Ostojić: Policija je na dobrom tragu da riješi slučaj svastike
5

Hrvatska policija nema osumnjičene za iscrtavanje svastike na Poljudu ni četiri tjedna nakon utakmice Hrvatska-Italija, a Uefa je odgodila ročište o raspravi...

VIDEO

Hrvatska i Italija igrale su pred praznim tribinama Poljuda 12. lipnja. Uefa je prvotno objavila kako će o kazni za kukasti križ na travnjaku raspravljati 16. srpnja, 35 dana poslije. Ali ni to nije bilo dovoljno članovima Disicplinske komisije.

Krovno europsko nogometno tijelo ažuriralo je informaciju o slučaju navevši novi datum o raspravi, 23. srpnja. Podsjetimo, HNS se tereti zbog rasističkog ponašanja i nepropisnog ponašanja igrača (pet ili više kartona).

Iako su od utakmice prošla gotovo četiri tjedna, hrvatska policija još uvijek nije izašla s imenima osumnjičenim za vandalski čin. Snimke s nadzornih kamera koje nadgledaju teren navodno su neispravne iako je Hajduk još prošle godine uveo videonadzor na Poljud.

- Policija je na dobrom tragu i siguran sam da će riješiti taj slučaj. Ne mislim da to predugo traje, morate imati čvrst dokaz. Policija intenzivno radi i nemojmo požurivati i  raditi pritisak - rekao je u srijedu ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

- Kamere se pale na senzor pokreta, no one nemaju vlastiti izvor svjetlosti što znači da rade optimalno tijekom dana ili kad su upaljeni reflektori - rekao je još prije desetak dana Marko Serdarević, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske što ostavlja otvorenom mogućnost da je kamera snimila počinitelje.

Osim događaja na utakmici Hrvatske i Italije, na dnevnom redu će se 23. srpnja naći i prijestupi irskih (bakljada) i rumunjskih navijača (uvredljivi transparentni) tijekom njihove utakmice u Belfastu 13. lipnja, kao i incidenti navijača bosanskohercegovačke reprezentacije, koji se sumnjiče za ometanje nacionalne himne, bacanje pirotehničkih sredstava te rasističko ponašanje na utakmici protiv Izraela u Zenici 12. lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...
PROTESTIRA?

Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...

Da se nešto čudno događa u Hajduku, potvrdila je poruka Torcide na utakmici s Istrom, a nakon utakmice je Leon Dajaku s društvenih mreža obrisao sve fotografije u dresu splitskog kluba