Obavijesti

Sport

Komentari 61

Infantino: Ne libimo se istražiti bilo koga, ali Šuker nije ispitan

Infantino: Ne libimo se istražiti bilo koga, ali Šuker nije ispitan
1

Ne ustrčavamo se kazniti bilo koga, ali Davor Šuker po našim saznanjima nikada nije bio pod istragom, rekao je glavni tajnik Europske nogometne organizacije

VIDEO

Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino potvrdio je na press konferenciji nakon sastanku Izvršnog odbora krovne europske nogometne organizacije u Pragu da Davor Šuker nije pod istragom, ali isto tako da će Uefa istražiti bilo koga upletenog u namještanje.

- Blisko surađujemo s Bochumom, istražiteljima oko namještanja utakmica i oni su jedni od vodećih u svijetu po borbi s namještanjima utakmica. Surađujemo od početka slučaja, to nas je dovelo do nekih sankcija, suspenzija i suradnja je odlična - rekao je Gianni Infantino te dodao:

- Vlasti u Bochumu rade odličan posao. A po našim saznanjima Šuker nikad nije bio ispitan zbog nečasnih radnji i on se danas obratio otvorenim pismom gdje je sve objasnio. Naša se tijela neće ustručavati istražiti bilo koga oko namještanja, ali ne može se više reći... Možemo mi loviti vještice, ali ako Bochum nema više, nećemo reagirati.

Pitanje o Šukeru postavio je Benjamin Beck, novinar koji je i napisao priču o povezanosti Šukera i Šapine. Zanimalo ga je kako to da je onda Uefa kaznila neke klubove samo na osnovi informacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naša disciplinska tijela uzimaju u obzir sve informacije koje dobijemo, a iz Bochuma smo dobili puno dokumenata i ne mora nužno biti suđenje, iako ono pomaže jer se dobije više informacija. Ali da bismo nekoga kaznili, moramo imati konkretne dokaze. Iz Bochuma nam predoče nešto čim imaju - odgovorio je Infantino.

Na sastanku IO-a u Pragu odlučeno je da će se finale Lige prvaka 2017. godine igrati u Cardiffu, finale Europske lige  u Stockholmu, a Superkup u Skoplju. Infantina je dočekalo i pitanje o kukastnom križu na Poljudu.

- Taj slučaj istražuje naša Disciplinska komisija, odluka će biti donesena 16. srpnja i to je to... Sve je jasno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu