Obavijesti

Sport

Komentari 38

United je slavio s desetoricom, Chelsea uvjerljiv, bod Arsenala

United je slavio s desetoricom, Chelsea uvjerljiv, bod Arsenala
8

Manchester United pobijedio je West Ham 2-1 iako je pola sata morao igrati bez isključenog Rooneyja. Chelsea je srušio Villu 3-0, a Lampard zabio u pobjedi Cityja

VIDEO

Louis van Gaal konačno može odahnuti, barem na nekoliko dana. Njegov je Manchester United došao do druge pobjede u Premiershipu na Old Traffordu protiv West Hama. Wayne Rooney zabio je za vodstvo "crvenih vragova" već u petoj minuti, a u nastavku napravio glupost u duelu s Downingom i zaradio crveni karton.

No i bez njega je domaćin nekako uspio svladati Londončane. Falcao je u 22. minuti asistirao Van Persieju za 2-0, a 15 minuta poslije Sakho je poslije kornera smanjio na 2-1. Mogli su "čekićari" u završnici i do boda kada je Nolan zabio gol, ali glavni ga je sudac poništio zbog zaleđa.

Rooney je svojim sedmim golom u zadnjih pet premijerligaških utakmica prestigao Thierryja Henryja na ljestvici strijelaca svih vremena. Daleko nije Andy Cole koji je drugi sa 189, dok je na vrhu neprikosnoveni Alan Shearer s 260 golova.

Unitedov gradski rival City teže od očekivanog obračunao se s Hull Cityjem Nikice Jelavića koji je odigrao svih 90 minuta na KC stadionu. I "građani" su imali dobar start; u sedmoj minuti Agüero je donio vodstvo gostima, a samo četiri minute poslije Edin Džeko zabio je za 2-0 lijepim udarcem s ruba šesnaesterca.

No Hull se nije predavao, pa je već u 21. minuti Mangala poslao loptu u svoju mrežu za 2-1, a u 32. minuti sve je bilo na početku jer je Hernández zabio iz penala nakon što ga je Mangala, donedavni igrač Porta, srušio u šesnaestercu.

Domaćini su u nastavku imali šanse za potpuni preokret, ali nisu ih iskoristili. S druge strane, City je preko Džeke ponovno došao u vodstvo poslije dodavanja Silve, a pobjedu gostiju potvrdio je Frank Lampard svojim novim golom, ovaj put nakon dodavanja Zabalete.

Chelsea je svojim navijačima pružio puno lagodnije gledanje prvenstvene utakmice; José Mourinho nadmudrio je Aston Villu poslavši je kući s tri gola u mreži.

Willian je zabio za vodstvo plavih u sedmoj minuti, a u nastavku su pitanje pobjednika riješili Diego Costa svojim osmim prvenstvenim golom (59. minuta) te još jednom Willian nakon odbijanca za konačnih 3-0 i zadržanje prvog mjesta na ljestvici.

Niko Kranjčar odigrao je cijelu utakmicu za QPR, ali nije mogao spriječiti poraz svoje momčadi na gostovanju kod Southamptona. Bilo je 2-1 za "svece".

U kasnopopodnevnoj utakmici Arsenal i Tottenham podijelili su bodove u londonskom derbiju odigravši 1-1. "Spurse" je u vodstvo doveo Nacer Chadli u 56. minuti, a 16 minuta prije kraja bod je "topnicima" donio Oxlade-Chamberlain poslije gužve u šesnaestercu gostiju.

Arsenal je ovim remijem ostao četvrti za šest bodova minusa iza Chelseaja, a Tottenham je osmi.

Premiership, 6. kolo

  • Liverpool - Everton 1-1
  • Chelsea - Aston Villa 3-0
  • Crystal Palace - Leicester City 2-0
  • Hull City - Manchester City 2-4
  • Manchester United - West Ham 2-1
  • Southampton - QPR 2-1
  • Sunderland  - Swansea 0-0
  • Arsenal - Tottenham 1-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao