Obavijesti

Sport

Komentari 81

United je pobijedio Barcelonu, Raketa i Halilović na terenu...

United je pobijedio Barcelonu, Raketa i Halilović na terenu...
1

Manchester United slavio je 3-1 protiv Barce. Rakitić i Halilović igrali su u drugom poluvremenu. Rooney, Lingard i Januzaj zabili su za United, Rafinha za Barcelonu

VIDEO

Dva europska velikana odigrala su prijateljsku utakmicu na američkoj turneji. Manchester United bio je bolji od Barcelone 3-1 na stadionu San Francisco 49ersa u Kaliforniji pred više od 65.000 navijača. 

Bila je to repriza finala Lige prvaka iz 2009. i 2011., a u kojima je u oba puta slavila Barcelona. Luis Enrique imao je na raspolaganju 24 igrača, među kojima su bili Ivan Rakitić i Alen Halilović te trojicu iz druge momčadi (Jose Suarez, Samper i Gumbau). 

No Rakitić i Halilović nisu bili u prvom sastavu. Enrique se odlučio za Ter Stegena na golu, Adriana, Piquea, Vermaelena i Albu u obrani, Busquetsa, Sergi Roberta, Iniestu i Rafinhu u vezi te za Pedra i Suareza u napadu.

Lois van Gaal krenuo je s De Geom, Darmianom, Blindom, Jonesom, Shawom, Schneiderlinom, Carrickom, Matom, Depayem, Rooneyem i Youngom.

Barca je u prvih pet minuta mogla voditi 2-0. Prvo je Suarez pogodio stativu, a potom je Sergi Roberto sam izbio pred golmana Uniteda koji mu je školski zatvorio kut. 

A kad ne zabiješ... Young je izveo korner, stoperi Barce na spavanju, a Wayne Rooney zabija za 1-0. Suarez je pred kraj prvog dijela opet pogodio stativu. United je na poluvrijeme otišao s 1-0 prednošću. 

Raketa preuzeo igru Barce

Na terenu je u dresu Barcelone od prve minute drugog dijela bio Ivan RakitićHrvatski veznjak dobro je pucao u 58. minuti iz slobodnjaka, ali prošlo je to malo preko gola. Nakon što je Suarezu poništen gol zbog zaleđa, United je poveo 2-0. Jesse Lingard je zabio nakon munjevite akcije Uniteda. 

Prije tog gola Uniteda za 2-0 Van Gaal je promijenio svih 11 igrača. Luis Enrique uveo je potom nekolicinu igrača, a među njima je bio i Alen Halilović, koji je dobio nešto više od 20 minuta. 

Barca je pritisnula, pogodila je i stativu treći put na utakmici. Ivan Rakitić preuzeo je ulogu vođe nakon izlaska Iniesta. Sve akcije išle su od njega, imao je Raketa i šansu pred kraj utakmice, ali njegov udarac otišao je kraj desne stative.

Barca je zabila minutu prije kraja. Sergi Roberto je ubacio, a Rafinha je zabio iz voleja. No nepunu minutu nakon toga Januzaj je potvrdio pobjedu Uniteda.

Prijateljska utakmica:

  • Manchester United - Barcelona 3-1 (Rooney 8, Lingard 65, Januzaj 90 / Rafinha 89)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'