Obavijesti

Sport

Komentari 145

Agüero riješio United koji nije mogao parirati s desetoricom

Agüero riješio United koji nije mogao parirati s desetoricom
14

City je slavio u 168. derbiju Manchestera protiv Uniteda 1-0 zahvaljujući golu Sergija Agüera iz 63. minute. "Građanima" je put do pobjede olakšalo isključenje Smallinga

VIDEO

City je svladao United 1-0 u 168. derbiju grada Manchestera. Ovosezonska razlika u formi plavih i crvenih bila je itekako vidljiva u njihovom srazu, pa je pobjeda "građana" zahvaljujući Agüerovu golu zaslužena, no tko zna kako bi se rasplela da Chris Smalling nije napravio dva nesmotrena poteza zbog kojih je ostavio United s desetoricom više od 50 minuta.

Prvi je to put nakon 1970. da je City dobio četiri utakmice zaredom protiv Uniteda u prvenstvu nakon 1970.

- Osjetio sam da su mi igrači napeti - govorio je Louis van Gaal u najavi utakmice. I to se osjetilo na terenu Etihada u ranoj fazi utakmice. Sergio Agüero radio je probleme gostujućoj obrani; pucao je s lijeve strane i s peterca, Navas je pokušao s desne, ali David De Gea čuvao je "vragove" na životu.

Hitronoga vezna linija plavih izluđivala je United koji je to platio dvama žutim kartonima. U bilježnicu suca Olivera upisali su se Blind i Smalling, a kako je gostujući stoper u međuvremenu napravio glup potez zasmetavši Hartu prilikom ispucavanja lopte, ostavio je momčad s igračem manje već u 39. minuti.

City je dizao pritisak do kraja prvog poluvremena, imao i apel za penal u zadnjoj minuti nadoknade kad je Yayá Touré pao nakon duela s Rojom, ali sudac je umjesto na bijelu točku poslao igrače u svlačionicu.

Michael Oliver i u drugom je poluvremenu bio jedan od glavnih likova na terenu jer nije dosudio penal za City nakon što su Carrick i Fellaini zajednički srušili Agüera, ali manchesterski plavi ipak su našli način kako zabiti Davidu De Gei. Dogodilo se to u 63. minuti.

Sjajno raspoloženi Yayá Touré proigrao je na lijevom boku Gaëla Clichyja koji je u zadnji čas dobio priliku u prvih 11 zbog ozljede Kolarova, a Francuz je poslužio Sergija Agüera koji iz prve šalje loptu u Unitedovu mrežu za 1-0.

Iako su "crveni vragovi" bili brojčano inferiorniji na terenu, to se nije previše vidjelo. United se u završnici okuražio i u napadu pokušavši zabiti gol za izjednačenje, pri čemu je najbliži bio Di María 14 minuta prije kraja, ali Hart mu je odlično obranio udarac.

No nije niti domaćin mirovao; Navas je u završnici pogodio prečku, a Touré solo-prodor zamalo okrunio golom. Ipak je završilo 1-0, što je rezultat koji City učvršćuje na trećem mjestu sa šest bodova manje od vodećeg Chelseaja, a United ostavlja na devetom sa sedam bodova manje.

Detaljnu statistiku pogledajte na portalu Goal.com.

Fellaini pljunuo Agüera?

Prilikom jednog duela između Marouanea Fellainija i Sergija Agüera čini se da je Belgijac s leđa pljunuo na Argentinca dok je ovaj ležao na travi. Još se ne zna radi li se zaista o pljuvanju, no se to potvrdi istinitim, Fellainija će zasigurno stići drastična kazna Engleskog nogometnog saveza.

Premiership, 10. kolo

  • Manchester City - Manchester United 1-0 (Sergio Agüero 63')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao