Obavijesti

Sport

Komentari 92

'Vragovi' bod do 19. naslova: Chelsea pao u samo 20 minuta

'Vragovi' bod do 19. naslova: Chelsea pao u samo 20 minuta
6

Nogometaši Manchester Uniteda nadomak su rekordnoj 19. tituli u Premiershipu. 'Crveni vragovi' slavili su protiv Chelsea 2-1, a za potvrdu naslova treba im samo bod

VIDEO

Manchester United dijele milimetri do rekordnog 19. premierligaškog naslova! 'Crveni vragovi' su u izravnom dvoboju 36. kola Premiershipa  porazili Chelsea 2-1 golovima Hernandeza i Vidića, a u sljedećem kolu potreban im je samo bod za matematičku potvrdu titule.

Sir Alex Ferguson i njegovi 'vragovi' bili su pod velikim pritiskom uoči utakmice nakon što su u zadnja dva mjeseca umalo prokockali prednost od 15 bodova nad Londončanima. No, Škot nije morao strahovati jer je u napadu imao čudesnog Javiera Hernandeza koji je već nakon 36 sekundi matirao Petra Cecha i izazvao erupciju oduševljenja na Old Traffordu!

Meksikanac je odlično iskoristio nesmotrenost Davida Luiza koji je gurnuo loptu Chicaritu koji je u situaciji jedan na jedan lako matirao golmana.

'Nabrijani' Manchester United nastavio je s napadima koji je mogao već nakon 15 minuta osigurati velikih 3-0, no Rooneyjevi pokušaji nisu završili u gostujućoj mreži. No, samo osam minuta kasnije pitanje pobjednika riješio je Nemanja Vidić nakon ubačaja Giggsa s lijeve strane. Srpski reprezentativac iskoristio je uspavanost Chelseajeve obrane i lakoćom poentirao za 2-0. 'Blues' je pokazao 'zube' u dva navrata u razmaku od pet minuta, ali Van der Saar skida Kaluov i Drogbin pokušaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nadam se da nas veliki sudački previd neće koštati pobjede. Howard Webb je sigurno najbolji sudac u zemlji. No, nadam se da će se nama ovaj put sreća nasmiješiti - strahovao je uoči utakmice Ferguson, a kako se i pokazalo s razlogom.

Unitedov 'igrač' sudac Webb ponovo je igrao glavnu ulogu. Poštedio  je Branislava Ivanovića drugog žutog kartona krajem prvog dijela,  a u nastavku nije dosudio penal nakon što je Lampard s ispruženom rukom zaustavio loptu. 

Malu nadu gostima dao je Frank Lampard smanjenjem na 2-1, ali Chelsea je na kraju mogao biti zadovoljan što je primio samo dva gola.

Unitedu dovoljan bod za potvrdu naslova

U preostala dva kola Manchester United ide na nogu Blackburnu kod kojeg će tražiti bod koji mu je dovoljan za matematičku potvrdu naslovu, a u zadnjem kolu dočekuju Blackpool, dok Chelsea za tjedan dana ugoušćuje Newcastle, a posljednju utakmicu sezone igra kod Evertona.

Premiership, 36. kolo:

Manchester United - Chelsea 2-1 (Hernandez 1, Vidić 23 / Lampard 68)

Wolverhampton - West Bromwich 3-1 (Fletcher 15, 47, Guedioura 28 / Odemwingie 55-11m)

Stoke - Arsenal 3-1 (Jones 28, Pennant 40, Walters 82 / Van Persie 81)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu