Obavijesti

Sport

Komentari 154

Vojska ušla u hrvatski trening centar te pretražila područje

Vojska ušla u hrvatski trening centar te pretražila područje
40

Brazilski specijalci ušli su u hrvatski trening-kamp u Tivoliju uoči najavljene 'presice' hrvatskih igrača. Bila je to rutinska akcija vojske koja je otišla nakon 20 minuta...

VIDEO

Hrvatska reprezentacija u 10 sati po lokalnom vremenu (15 sati po našem) spremala se za najavljenu konferenciju za novinare. U hrvatski trening-kamp ušla je vojska s detektorima za bombe. Brazilski specijalci otišli su nakon 20-ak minuta. Konferencija za medije počela je bez zakašnjenja. Bila je to rutinska kontrola.

"Danas je u Campo de Croatia obavljen rutinski pregled trening centra hrvatske reprezentacije. Jedna od mjera koje provode brazilske snage sigurnosti je i protueksplozijski pregled koji se obavlja na svim službenim mjestima gdje borave reprezentacije koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu", stoji na HNS-u.

Pred novinare su četiri dana uoči Svjetskog nogometnog prvenstva izašli Sammir i Ćorluka.

Sammir: Možemo ponoviti Francusku 1998.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Možemo ponoviti Francusku 1998. godine. Gledao sam tada Hrvatsku, sjećam se da me Davor Šuker impresionirao. Nevjerojatno je s kakvom je lakoćom zabijao. Bio je prvi strijelac turnira, Hrvatska je bila hit i iznenađenje. Siguran sam da nešto slično možemo ponoviti u Brazilu  - rekao je Sammir na početku "presice".

Na pitanje o promjeni navika, hrvatski Brazilac je rekao:

- U Zagrebu sam bio nesretan. Upao sam u rupu - kazao je Sammir.

Brazilski mediji tretiraju ga kao zvijezdu. 

- Nisam očekivao ovakav tretman, iako, rođen sam u ovoj regiji. Tu sam odrastao - rekao je Sammir.

Ali, njegov uspjeh očekivao je Vedran Ćorluka.

- Nikad neću zaboraviti taj prvi trening – prisjetio se Ćorluka, pa nastavio.

- Luka Modrić i ja smo u čudu gledali I pričali: 'Pa, otkud je ovaj došao'. Dečko sve zna'. Iako, očekivao sam da će biti u puno boljem klubu. Ali, ako su mnogi sumnjali da je potencijal za reprezentaciju, ja nikad nisam. Sammir je igračina – rekao je Vedran Ćorluka. 

Ćorluka: Osjećamo pozitivnu tremu

Ćorluka bi, zbog ozljede Gordona Schildenfelda, mogao protiv Brazila zaigrati u paru s Dejanom Lovrenom.

- Nisam često igrao s njime, i nije baš bilo na najboljoj razini, to priznajem, ali za sve postoji prvi put i nadam se da ćemo uskladiti kada je najvažnije - rekao je Ćorluka i dodao:

- Osjeća se pozitivna trema. Svi koji počnu igrati nogomet sanjaju o Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a mi još igramo utakmicu otvaranja s domaćinom. Nema te momčadi koja se ne bi željela mijenjati s nama. Uvijek postoje želje i očekivanja, ali treba biti realan i reći da smo u teškoj skupini te imamo jednake šanse kao Kamerun i Meksiko za prolazak u drugi krug. Imamo momčad za to.

U karijeri je zaustavio najveće svjetske napadače, no jedan mu je uvijek radio problema.

- Van Persie. S njim sam imao najviše problema. Čuvao sam stvarno velike igrače, ali on mi je uvijek bio problem - kaže Ćorluka.

Brazilske medije zanimalo je zašto je njegova majka bila zabrinuta za njega.

- Bilo je to prije dvije godine. Nisam igrao, imao sam problema... Sada je sve u redu. Mama dolazi u Brazil na prvu utakmicu, bit će mi podrška. Zaželjela mi je sve najbolje - kaže Vedran, koji, kao i ostatak momčadi, vjeruje u prolazak skupine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu