Obavijesti

Sport

Komentari 52

Urugvaj jedva preko Jamajke; Farski Otoci opet dobili Grčku

Urugvaj jedva preko Jamajke; Farski Otoci opet dobili Grčku
1

Urugvajci su minimalno pobijedili Jamajku na Copa Américi, a Grčka i Srbija u kvalifikacijskim su utakmicama izgubile i time se vjerojatno oprostili od Eura 2016.

VIDEO

Edinson Cavani odigrao je svih 90 minuta protiv "afričke reprezentacije" Jamajke, kako ju je nazvao u najavi utakmice, no nije uspio zabiti gol. Ipak, Urugvaj je na prvom nastupu na Copa Américi svladao hrabru momčad s Kariba u njenoj premijeri na tom natjecanju 1-0.

Jedini gol na utakmici postigao je Cristian Rodríguez nakon dodavanja Joséa Giméneza poslije slobodnjaka u 52. minuti, pa će Urugvajci puno opušteniji ući u veliki dvoboj protiv Argentine u drugom kolu faze po skupinama. Gauči kasnije večeras igraju protiv Paragvaja.

Copa América, skupina B:

  • Urugvaj - Jamajka 1-0
  • Argentina - Paragvaj (23:30)

Što se večernjih utakmica kvalifikacija za Euro 2016. tiče, apsolutno je iznenađenje nova pobjeda Farskih Otoka nad Grčkom. Omalena državica svladala je europske prvake iz 2004. 2-1 golovima Hanssona i Olsena, dok je za goste u završnici smanjio Papastathopoulos.

Nakon šest kola Grčka je i dalje bez pobjede, pa se ovim porazom praktički oprostila od mogućnosti za nastup u Francuskoj. U drugoj utakmici skupine Sjeverna Irska i Rumunjska odigrale su bez golova te su i dalje vodeće u skupini F s 14 odnosno 13 bodova.

Njemačka je u prvom poluvremenu zabila samo jedan gol Gibraltaru (Schürrle), Schweinsteiger je promašio penal, a onda je u drugom dijelu ipak proradila realizacija. Domaćini su u drugih 45 minuta primili šest komada (Kruse 2, Gündoğan, Bellarabi, Schürrle 2), a "elf" je zahvaljujući remiju Škotske i Irske u ranijoj utakmici preuzeo drugo mjesto skupine D. Poljska ima bod više.

Baš kao i Grčka, još jedna reprezentacija koja je zasigurno očekivala plasman u Francusku vrlo vjerojatno oprašta se od takvih nada. Srbija je na gostovanju u Danskoj izgubila 2-0 i ostala na jednom bodu iz pet utakmica. Domaćini su slavili 2-0 golovima Yussufa i Jakoba Poulsena, a Agger je promašio penal.

Albanci na trećem mjestu s utakmicom manje imaju sedam bodova, Danci su se približili vodećem Portugalu na dva boda minusa (12-10), pa će Srbiji trebati čudo u zadnja tri kola želi li uhvatiti dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za Euro:

  • Gibraltar - Njemačka 0-7 (skupina D)
  • Sjeverna Irska - Rumunjska 0-0 (skupina F)
  • Farski Otoci - Grčka 2-0 (skupina F)
  • Danska - Srbija 2-0 (skupina I)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja