Obavijesti

Sport

Komentari 101

Utakmica u Belgiji otkazana jer je Salah viđen blizu stadiona!

Utakmica u Belgiji otkazana jer je Salah viđen blizu stadiona!
7

Utakmica Belgija - Španjolska trebala se igrati večeras u 20.45 u Bruxellesu, no otkazana je zbog mogućeg terorističkog napada poput onoga u Parizu u petak

VIDEO

Belgijska antiteroristička policija otkazala je večerašnju utakmicu Belgije i Španjolske u Bruxellesu nakon što je osumnjičeni Salah Abdeslam viđen u blizini Stadiona kralja Baudouina na kojem se trebala igrati večerašnja (20.45) utakmica, javljaju engleski i belgijski mediji.

Belgijska policija odmah je podigla razinu stanja pripravnosti gotovo do maksimuma (3 od 4 na skali pripravnosti). Jučer je belgijska policija u opsežnoj akciji potrage za Salahom, koji se smatra jednim od mozgova terorističkog napada na Pariz, pretražila općinu Molenbeek u regiji glavnoga grada Belgije. No terorist im je uspio pobjeći.

Police nacionale

- Podigli smo stanje pripravnosti na višu razinu jer nam je osumnjičeni uspio pobjeći u Molenbeeku i još se nalazi na slobodi - rekao je ministar unutarnjih poslova Jan Jambon.

Tako je i logičan slijed bio da se otkaže večerašnja utakmica s obzirom na namjeru terorista da upadnu i na utakmicu Francuska - Njemačka u Parizu.

- Ljudski život vrijedi više od nogometa. Neće se igrati, nema veze, život ide dalje - rekao je belgijski izbornik Wilmots dok je njegov španjolski kolega dodao tek da njegovi igrači nisu bili uplašeni te da su normalno trenirali.

Španjolci su ostali smireni i kada su nakon slijetanja u Belgiju saznali da je u tijeku potraga belgijske policije za ljudima povezanim s terorističkim napadom u Parizu u petak.

'U dogovoru s nadležnim tijelima i španjolskom reprezentacijom, odlučili smo otkazati utakmicu Belgija - Španjolska. Razlog je aktualno traganje za sumnjivim osobama. Duboko žalimo da je ova prijateljska utakmica tako kasno otkazana i razumijemo razočaranje mnogih navijača. Ali puno je izvanrednih okolnosti i ne želimo ništa riskirati, jer nam je sigurnost igrača i navijača na prvom mjestu', piše u priopćenju Belgijskog nogometnog saveza.

Trebao je to biti pravi nogometni spektakl na Stadionu kralja Baudouina, no nogomet je ovoga puta pao u drugi plan. Ljudski životi ipak je najvažniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 101

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja