Obavijesti

Sport

Komentari 68

Utakmica sezone: Prolaz im donosi čak 30 milijuna kuna

Utakmica sezone: Prolaz im donosi čak 30 milijuna kuna
1

Ispadanje od Moldea ozbiljno bi uzdrmalo ‘modru’ blagajnu koja se u prijelaznom roku ispraznila zbog Marka Roga. U Norvešku se putuje s opasnih 1-1 iz Zagreba

VIDEO

Plasman u play-off jamči 2,1 milijun eura. Dinamo bi automatski izborio i plasman u skupinu Europske lige, a to donosi još 1,3 milijuna eura. Uz sve zarađeno kroz pretkola i ponešto od TV prava i ulaznica, “modri” bi utržili najmanje četiri milijuna eura.

U Dinamovim salonima već se danima ponavlja ista rečenica.

- Svjesni smo što donosi prolazak Moldea. Jesen u Europi je cilj - ponavlja trener Dinama Zoran Mamić.

Naravno, nije isto ući u Europsku ligu uz eventualni poraz u play-offu i igrati kvalifikacije u kojima može “natrčati” ozbiljan protivnik i otpratiti Dinamo iz Europe. Uz to, prolazak Moldea omogućio bi Dinamu dva tjedna pauze do posljednjeg pretkola, a to bi donijelo, kako kažu Mamići, toliko potreban mir i vrijeme za uigravanje. 

Stavimo li na stranu prethodne argumente, onaj najvažniji ipak je novac. U Dinamu se sve vrti oko novca, pogotovo što je u prijelaznom roku blagajna solidno ispražnjena za pet milijuna eura, koliko su Zagrepčani platili za Marka Roga. Ne treba zaboraviti ni “sitniš” od pola milijuna eura, koliko su Osijeku dali za Bornu Barišića. A prodali nisu nikoga.

I stoga, ispadnu li od Moldea, gotovo sigurno će nekoliko igrača napustiti klub. Prvi i najozbiljniji kandidat je kapetan Arijan Ademi, za kojeg je “zagrizao” Torino. Gotovo sigurno bi otišao i Alžirac Soudani, koji je već neko vrijeme nezadovoljan... S njima bi klub napustio i Ivo Pinto, kojeg bi Zoran Mamić pustio bez “suze u oku”. 

Na pripremama u Moravskim toplicama je nekoliko puta ponovio da ga je na toj poziciji oduševio Rumunj Matel i kako bi Pinta klub najlakše prežalio.

- Imamo ponude za gotovo sve igrače, no ne prodajemo nikoga - kaže Mamić.

Uz uvjet da se prođe Molde. Jer tada bi cilj bio puno veći, plasman u Ligu prvaka. A to je već fina lova. Ove sezone Zagrepčani bi plasmanom u najelitnije nogometno natjecanje zaradili još 10,7 milijuna eura. 

Pridodajte tome novac u slučaju prolaska Moldea i dobit ćete važnost sutrašnje utakmice. To je “ples milijuna”, kako se šale u klubu. No šale nema, pred njima je utakmica sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom