Obavijesti

Sport

Komentari 196

Uvijek vjerni: Znali su prijaviti naše navijače zbog 'Lijepa li si'

Iz kluba navijača hrvatske reprezentacije kažu kako je udruga "Korak ispred" koja surađuje s Uefom prijavljivala hrvatske navijače zbog pjevanja pjesme "Lijepa li si"

VIDEO

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije reagirao je povodom posljednjih događaja na Maksimiru. Dečki iz kluba "Uvijek vjerni" protiv su diskriminacije, rasizma i vrijeđanja suparnika. 

Ali kažu kako se ne slažu s radom organizacije "Korak ispred" koja u ime programa FARE surađuje s Uefom. Na čelu udruge "Korak ispred" je Zoran Stevanović iz Regionalnog info-centra Rijeka.

Priopćenje "Uvijek vjerni" koje potpisuje predsjednik Goran Ivšić i dopredsjednici Vlado Marić i Luka Đurić prenosimo u cijelosti.

Priopćenje kluba navijača "Uvijek vjerni":

Klub navijača "Uvijek vjerni" podržava sportsko i korektno navijanje! Uostalom, to je i osnovni moto našeg pojavljivanja na tribinama stadionskih zdanja kada igra hrvatska reprezentacija.

Naše vodstvo i članovi ponašaju se uistinu sukladno svim napucima FARE programa, klone se svake diskriminacije, bilo kakvih pojava rasizma i vrijeđanja suparnika ili bilo koga drugoga. Međutim, potaknuti svježim zbivanjima na utakmicama hrvatskog prvaka Dinama želimo reći da se ipak ne slažemo s umjetnim izazivanjem kaosa i uvođenjem verbalnog delikta na utakmicama.

Mi kao navijači reprezentacije isto smo znali osjetiti bič pojedinaca koji u ime FARE programa traže greške, rasizam i što sve ne kada toga i nema. Udruga "Korak ispred" koja u ime FARE programa surađuje s UEFA-om znala je neopravdano dohvatiti i navijače koji podržavaju našu reprezentaciju, prijaviti ih samo zbog pjevanja Perkovićeve pjesme "Lijepa li si" ili usklika "U boj, u boj".

Za hrvatske branitelje koji čine dobru većinu našeg članstva ovakvi potezi su posve neshvatljivi. Mnogi u tome vide, je li, i neke druge interese, motive...Na takav način, tražeći grijeh kada ga i nema, prokazivački i nisko udarati po domoljubno nastrojenim navijačima gubi se i temeljni smisao nadgledanja navijača među kojima uvijek ima onih koji teže neredima i glupostima, a koji zbog traženja grijehova na drugim stranama ostaju neokrznuti.

Zoran Stevanović, iz Regionalnog info-centra Rijeka koji ne krije da je taj njegov doušnički posao i plaćen i hvaljen očito se vodi idejom da na utakmici koju motri mora biti nešto inkriminirano. Jer, u suprotnom on i njegova misija više neće biti potrebni.

I zato neće biti plaćen. Dolazimo tako do paradoksalne situacije da će se na stadionima uvesti verbalni delikt i zabrana govora... I tako, dok na europskim nogometnim borilištima gori na sve strane, vrijeđaju se i manjine i većine, pucaju glave od međusobnih udaraca huliganskih skupina hrvatski nogomet postaje slučaj zbog puštanja domoljubnih pjesama ili pokojeg skandiranja.

Ne razumijemo taj poriv nasilnog prokazivanja događaja u hrvatskom nogometu osim možda da se dotična ekipa koja bilježi što se sve sluša i pjeva po našim stadionima želi dokazati i kao izvozni proizvod. Jer, s obzirom što se sve događa po europskim nogometnim utakmicama UEFA bi mogla razmisliti o angažiranju Stevanovića i društva za monitoring širom Starog kontinenta.

Da, Zoran Stevanović se i pred UEFA-om hvali da je predvodnik hrvatskih navijača. Pitanje je samo tko su mu sljedbenici i koga od navijača predstavlja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao