Obavijesti

Sport

Komentari 28

Petoligaški spektakl: Varteks vs. Varaždin pod reflektorima

Petoligaški spektakl: Varteks vs. Varaždin pod reflektorima
4

PETOLIGAŠKI SPEKTAKL Navijači nekad slavnog Varteksa osnovali su klub istog imena i danas u 2. ŽNL-u igraju s Varaždinom, klubom za koji su nekad navijali

VIDEO

U početku smo doslovno išli od kuće do kuće i skupljali igrače. A gradski derbi dočekujemo sa 140 registriranih igrača, rekao je Rikardo Kahlina, osnivač White Stonesa i glavni tajnik Varteksa.

Godinama je bio uz “pravi” Varteks. Kad je klub promijenio ime i postao Varaždin, Kahlina i drugi navijači odlučili su osnovatisvoj klub i početi iz zadnje lige. U kojoj je, zbog financijskih problema, završio i Varaždin.

Odlično je što nogomet u Varaždinu i dalje živi. Kao navijač bit ću neutralan, Vugrinec se veseli ovom derbiju

- Nismo mogli dopustiti da se ime Varteks izbriše iz povijesti. Nas 60-ak sastalo se u pivnici u Varaždinu, slično kao Duje Kaliterna kad je osnovao Hajduk - rekao je Jurica Belcar, predsjednik i jedan od osnivača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Varteks današnji gradski derbi dočekuje s osam bodova prednosti u odnosu na klub zbog kojeg je nastao. Domaće utakmice igraju u varaždinskom predgrađu Jalkovcu, ali za derbi će se, prvi put nakon godinu i pol, vratiti na gradski stadion, kojim se sad koristi Varaždin.

- Odlučili smo im izaći u susret kao mladom klubu, a i učinili smo to zbog promocije varaždinskog nogometa - rekao je Tomislav Ivanković, brat bivšeg Dinamova trenera Branka, koji čuva ključeve stadiona.

Žao mi je što se ovakva utakmica igra u petoj ligi, ali dobro je dok se igra..., Marijan Mrmić otići će na utakmicu

Za Varteks će igrati i Zoran Kastel (40), legenda “originalnog” Varteksa. Prije 11 godina igrao je protiv Aston Ville, a danas (19 sati) igrat će petoligaški gradski derbi.

- Dečki su me zvali na početku sezone i odlučio sam pomoći jer je nogometna atmosfera u ovom gradu dotaknula dno. I da, slavit ću ako zabijem - kaže Kastel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu