Obavijesti

Sport

Komentari 514

Potop Hajduka na Maksimiru: Hat-trick Angela Henriqueza

Potop Hajduka na Maksimiru: Hat-trick Angela Henriqueza
35

Dinamo je u najvećem hrvatskom derbiju u potpunosti nadigrao Hajduka i slavio 4-0 na Maksimiru pred 15.000 gledatelja. Ćorić je zabio jedan, a Henriquez tri gola...

VIDEO

Najveći hrvatski derbi u Maksimiru pripao je Dinamu koji je protiv Hajduka u sklopu 34. kola HNL-a uvjerljivo slavio 4-0 te tako ostvario 26. pobjedu u ukupno 36 odigranih derbija na zagrebačkom tlu. Iako domaćini u ovom susretu nisu imali veliku rezultatsku važnost jer su već otprije osigurali deseti naslov u nizu, u igri za prestiž momčad Zorana Mamića pružila je fantastičnu predstavu. Na utakmici nije bilo navijača niti jedne niti druge momčadi, no na Maksimiru se ipak prikupilo 15.000 gledatelja koji su vidjeli razigrani i rastrčani Dinamo i po tko zna koji put vrlo loši Hajduk. 

Ćorić već na početku 'probio' Hajduk

U uvodnim minutama susreta Hajduk je imao dvije izgledne kontre koje je pokvario nespretnim reakcijama Sandro Gotal, a onda je u osmoj minuti Soudani odlično dao loptu kroz Hajdukovu obranu, a mladi Ante Ćorić je izbio sam pred Kalinića te mirno s nekih desetak metara zabio za prednost Dinama. 

Poništen gol Gotala

U nastavku susreta ponovno su 'bili' odigrali par dobrih kontri, no nevjerojatne je stvari radio Gotal, koji je baš svaku priliku uspio nekako upropastiti. U 26. minuti uspio je Gotal nekako i zabiti nakon odličnog dodavanja Nikole Vlašića, no pomoćni sudac podigao je zastavicu te je gol poništen. Imali su 'bili' i tri minute kasnije dobru priliku nakon što je pucao Vlašić, a odbijena je lopta idealno stigla do Balića, koji pak puca preko gola s nekih 14 metara. 

Umalo autogol Jozinovića

U 39. minuti Soudani je ostao sam na desnoj strani nakon odličnog dodavanja Pjace. Njegov udarac blokirao je Jozinović, no od noge lijevog beka Hajduka lopta se odbila u stativu. Bio je to umalo autogol na Maksimiru, no ponovno su se 'izvukli' gosti. 

Pred sami kraj prvog poluvremena Pjaca je sa Soudanijem odigrao 'dupli pas' na lijevoj strani i izbio sam pred Kalinića iskosa, no njegov udarac zapeo je u bloku. 

Caktaš pogriješio, Ćorić asistirao

U nastavku susreta gledali smo puno bolji Dinamo i zapravo nedorasli Hajduk koji je 'kapitulirao' već u drugoj minuti nastavka. Mijo Caktaš je prvo izborio jednu loptu nakon gužve pred Hajdukovim golom, a onda umjesto da ode dalje od svog gola išao vraćati prema Maloči. Ćorić je presjekao to dodavanje i dao u sredinu za Henriqueza, koji lakoćom sprema loptu u mrežu za povećanje vodstva 'modrih'. 

Sudar Kalinića i Jozinovića za gol Henriqueza

U 58. minuti Soudani je ubacio s lijeve strane, a u sredini su se nevjerojatno sudarili Kalinić i Jozinović. Sve skupa je iskoristio Angelo Henriquez i mirno s dva metra udaljenosti pospremio loptu u mrežu. 

Samo tri minute nakon toga Soudani je izbio sam pred Kalinića nakon dodavanja Machada, no brani ovaj put Kalinić

Tudor unio živost po desnoj strani

Hajduk je najbolju priliku imao minutu nakon toga kada je Fran Tudor odlično probio desnu stranu, ali išao pucati umjesto da doda Gotalu koji je bio sam na suprotnoj stativi. Odbila se lopta tada ponovno u noge Tudoru koji je zatim ipak išao dodati za Gotala, ali više nije bilo prostora za pravo odigravanje. 

Prvi hat-trick još od Eduarda 2007. 

Napravio je još par puta probleme Dinamovoj pobrani mladi Tudor, no u 73. minuti na semaforu je pisalo 4-0. Ćorić je odlično 'izbacio' Pivarića na lijevoj strani, a ovaj ubacio prizemnu loptu u sredinu gdje Čileanac rutinski zabija za svoj hat-trick. Prvi je to hat-trick još nakon Eduarda da Silve, koji je zabio 19. svibnja 2007. godine. 

Do kraja susreta nekoliko puta su odlično kombinirali Henriquez i Pjaca, no nije bilo preciznosti u završnicama akcija te se rezultat više nije mijenjao. Dinamo je imao 11, a Hajduk samo dva udarca u okvir, a domaćini su imali i 61 posto posjeda lopte u svojim nogama za novu zasluženu pobjedu. Hajduk pak u Maksimiru nije slavio još od 21. rujna 2008. godine kada su pobijedili 2-0, a na novu pobjedu će morati još pričekati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 514
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao