Obavijesti

Sport

Komentari 39

Vlajčević je još bez odluke o kaznama za neodigrani derbi

Vlajčević je još bez odluke o kaznama za neodigrani derbi
1

Iako je od neodigranog derbija prošlo gotovo mjesec dana Krešimir Vlajčević još nije donio odluke o kaznama. Njegova odluka trebala bi biti poznata do kraja ovog tjedna

VIDEO

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević danas je obznanio kazne za utakmice 18. i 19. kola, a eventualne kazne za Hajduk, za neodigrani derbi 16. kola protiv Dinama u Maksimiru, trebale bi biti poznate sutra ili najkasnije u petak.

Iako je od neodigranog derbija u Maksimiru prošlo već gotovo mjesec dana, još nije objavljeno tko je kriv, odnosno, tko će snositi sankcije za to što se utakmica nije odigrala. Disciplinski sudac zatražio je i dobio očitovanje igrača, trenera, stručnog vodstva, sportskog direktora, predsjednika i članova Nadzornog odbora Hajduka, ispred sebe ima i odluku povjerenika Josipa Breznog, koji je susret registrirao 3-0 za Dinamo, još se čeka samo njegova sankcija.

Vlajčević bi svoju odluku trebao obznaniti sutra, odnosno najkasnije u petak, a kakva će ona biti nije poznato. Po svemu sudeći neće dodatno kažnjavati igrače, jer su odgovornost u izjavama preuzeli članovi Nadzornog odbora Hajduka, a svakako je najzanimljivije, hoće li posegnuti za drastičnom mjerom - oduzimanja bodova. Propisi mu ostavljaju tu mogućnost, no u cilju smirivanja strasti, odnosno, uspostave narušenih odnosa na liniji HNS - Hajduk, Vlajčević bi Splićanima mogao 'progledati kroz prste'.

Inače, kazne za 18. i 19. kolo su sljedeće:

Isključeni igrač Rijeke na utakmici Zagreb - Rijeka Ivan Močinić kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3000 kuna (isključen zbog dvije opomene) dok je predstavnik HNK Rijeka Ivan Mance zbog udaljenja s klupe kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2000 kuna (drugo isključenje u tekućem prvenstvu).

Igrač Hajduka Dino Mikanović koji je isključen na utakmici Hajduk - Istra 1961 (prekršaj u izglednoj prilici za pogodak) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4000 kuna. Navijačka skupina Kohorta u zadnja dva kola priskrbila je svom klubu Osijeku dvije kazne od po 5000 kuna za upotrebu pirotehnike na tribini na utakmicama Osijek - Slaven Belupo i Osijek - Lokomotiva, a 5000 kuna mora platiti i Hajduk zbog paljenja pirotehnike na tribini gdje se nalazila navijačka skupina Torcida na utakmici Hajduk - Istra 1961. 

Zbog paljenja pirotehničkih sredstava na tribini od strane Armade na utakmici Dinamo - Rijeka oba kluba kažnjena su sa po 5000 kuna: Dinamo kao organizator, a Rijeka kao klub odgovoran za svoje navijače. Olakotna okolnost na svim ovim utakmicama gdje je bilo paljenja baklji je činjenica da suci nisu trebali prekidati igru pa je disciplinski sudac izrekao minimalne novčane kazne.

Primjenom odredbi članka 54. Disciplinskog pravilnika (nesportskog ponašanje momčadi) Osijek i Lokomotiva kažnjeni su sa po 5000 kuna jer su na utakmici Osijek - Lokomotiva obje momčadi imale po pet opomenutih igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe