Obavijesti

Sport

Komentari 20

Vukas: Poznajem te igrače, oni ne glume ozljede, siguran sam

Vukas: Poznajem te igrače, oni ne glume ozljede, siguran sam
1

Nisu lijepa ta pričanja da glume ozljede. Znam ih i znam da ne glume, a kad će se tko oporaviti, vidjet ćemo, rekao je Vukas koji je u momčad vratio Marija Maloču

VIDEO

Hari Vukas iznenada se našao u 'kašeti brokava', čelnici Hajduka gurnuli su mu u ruke uzdrmanu momčad, koju mladi trener mora konsolidirati i u sedam preostalih utakmica dovesti do Europe. Problema je puno, Hajduk je u četiri zadnja susreta upisao isto toliko poraza, no Vukas je optimističan, vjeruje kako Hajdukov nastup u Europi sljedeće sezone nipošto nije nemoguća misija.

Utakmica u Koprivnici prvi je test za Vukasovu uzdrmanu momčad, a najveće je pitanje hoće li se momčad trgnuti iz letargije i zaigrati onako kako objektivno mogu.

- Idemo u Koprivinicu s pozitivnim željama, idemo se nadigravati i izboriti pozitivan rezultat - rekao je novi/stari trener Hajduka, koji je u momčad vratio Marija Maloču, no nedostaju mu zbog kartona Vršajević i Milović, te zbog ozljeda Kalinić, Gotal, Maglica, Vuković, Balić i Nižić.

Nakon Splita dosta se pričalo, pa čak i pisalo o tome kako je dio igrača namjerno prijavio ozljedu, kako bi zbog straha od navijača izbjegao nastup u Koprivnici, no Vukas je to odlučno demantirao:

- Nije to lijepo, poznajem te igrače i tvrdim da nema istine u tim pričama. Kad će se tko vratiti, treba vidjeti s liječnicima. Balić je već duže ozlijeđen, Maglica također vuče ozljedu aduktora od ranije, Nižić je zaradio rupturu mišića, Gotal je opet osjetio koljeno, Kalinić je u fazi oporavka... Jedino je sigurno da će se za sljedeću utakmicu vratiti Milović.

Vukasa muči kako sastaviti obranu.

- Nema Nižića i Milovića, stoperi su problem, ali Maloča se vraća u konkurenciju i složit ćemo momčad najbolje što možemo.

O protivniku je Vukas govorio biranim riječima. Koprivnica je za Hajduk uvijek bila nezgodan teren.

- Slaven je kvalitetna, čvrsta momčad, dobro vođena, dobri su kući, imaju čvrstinu, kombinatorni su i neće nam biti lako. Moja razmišljanja su usmjerena na našu momčad, sa stožerom sam dogovorio da ćemo sastaviti je najbolje što mislimo da će nam donijeti pozitivan rezultat. U svakom slučaju želim otkloniti dvojbe mlađi ili stariji, igrat će najbolji. Dugo sam s ovom momčadi i tu je moja uloga velika. U ovom trenutku psihologija je najveći segment na kojem treba raditi. Vjerujem u znanje mojih igrača, ali psiha je poljuljana, kako zbog igre, tako i zbog rezultata, ali ja znam koliko oni mogu. Jedan pravi rezultat nas može vratiti na ono što smo bili.

Za Vukasa je u ovom trenutku najvažnije da se svi 'uhvate za isti štap'.

- Podrška uvijek treba, i kad je dobro i kad je loše. Fraza je da treba sad, to ne stoji. Hajduk je institucija, ima more navijača, more ljudi živi za ovaj klub i nisu mu okrenuli leđa. Podršku uprave imam, igrača također, vjerujem da ćemo imati i podršku navijača, te da ćemo pokazati da smo dobri i kvalitetni.

Za kraj je Vukas upitan hoće li se osloniti na Tudorov ili Poklepovićev stil igre. 

- Ja sam uvijek za nadigravanje, protiv nekakvog 'čepljenja', bunkera i slično. Samo s igrom u kojoj imaš kontrolu, možeš doći do rezultata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani