Obavijesti

Sport

Komentari 86

Zagreb kao London: Postaje li Prva liga najesen tramvaj-liga?

Zagreb kao London: Postaje li Prva liga najesen tramvaj-liga?
1

Iduće bi sezone u našoj prvoj ligi moglo igrati pet klubova iz Zagreba i okolice, plus pet iz ostatka Hrvatske. Stanko Mršić i Ivan Katalinić kažu da to nikako nije dobro

VIDEO

Montevideo, glavni grad Urugvaja, ove sezone u prvoj ligi ima 13 od 16 klubova. London ih je u Premiershipu imao šest, a Zagreb bi iduće sezone s okolicom mogao imati pet.

Uz Dinamo, Zagreb i Lokomotivu, tu će biti zaprešićki Inter, a prigodu da uđu u prvu ligu kroz doigravanje imat će i Sesvete. Mogla bi to biti u pravom smislu te riječi “tramvaj-liga”.

- To nije dobro, da baš toliko klubova u prvoj ligi dolazi iz istoga grada - kaže legendarni trener HNL-a Stanko Mršić.

On je u svojih 20-ak godina rada u Hrvatskoj, vodio klubove u mnogim sredinama. Od Zadra, Varteksa, Osijeka, Cibalije, Pule, Međimurja, radio je u gotovo svim hrvatskim regijama.

- Nema više onih starih nogometnih sredina u prvoj ligi. Vinkovci, Varaždin, Šibenik, sad će i Zadar u drugu ligu. To je jako loše. Nekad je prvenstvo bilo zanimljivo zbog toga što su klubovi dolazili odsvuda - dodao je Stanko Mršić.

Ivan Katalinić još je jedan legendarni trener naše prve lige. I on je prošao “sito i rešeto” HNL-a. U njegovo su vrijeme prvenstva bila mnogo izjednačenija.

- Oni koji su financijski moćniji idu dalje, to je vrlo jednostavno. Ovi koji ispadaju, sami su za to krivi. Nekad je i Dalmacija imala po četiri-pet klubova u prvoj ligi, daleko su ta vremena - počeo je Katalinić, pa nastavio:

- Vidim da mnogi govore kako je Liga 10 puni pogodak. S tim se nikako ne mogu složiti.

Trener koji je Hajduk odveo do četvrtfinala Lige prvaka smatra kako se ponovno mora nešto mijenjati u HNL-u.

- Mislim da je Liga 12 najbolje rješenje za naš nogomet. Zašto? Tada bi se ponovno neke sredine poput Vinkovaca, Šibenika, mogle naći u prvoj ligi. Igrala bi se Liga za prvaka i Liga za ostanak. Vjerujem da bi u tom slučaju razlike na vrhu bile mnogo manje - kaže Katalinić.

I on je, baš kao i Stanko Mršić, osudio odluku HNS-a koji je dva kola prije kraja prvenstva Zadru uskratio licenciju za prvu ligu.

Navikli su Mršić i Katalinić na zanimljivija prvenstva, nekad se odluke ipak nisu donosile za zelenim stolom. No sad su neka druga vremena, vremena u kojima Dinamo za neka gostovanja praktički i ne treba koristiti autobus. Pet klubova iz Zagreba i okolice, plus pet iz drugih krajeva Hrvatske. To bi mogla biti budućnost HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica