Obavijesti

Sport

Komentari 107

Zapisnik: Hajdukovci su tražili odgodu, delegat nije dozvolio

Zapisnik: Hajdukovci su tražili odgodu, delegat nije dozvolio
2

Problemi zbog nepuštanja dijela Torcide na stadion izazvali su bunt ostatka navijačke grupe, zbog čega su u Hajduku tražili odgodu, ali delegat se nije složio

VIDEO

"Vječni derbi" između Dinama i Hajduka koji se ovu subotu trebao odigrati na Maksimiru otkazan je zbog nepuštanja Torcide na stadion, a ovako je zapisnik ispunio delegat utakmice Lino Roše:

Utakmica nije odigrana jer momčad HNK Hajduk nije u zakazanom terminu izašla na teren za odigravanje utakmice. Napominjem da su predstavnici HNK Hajduk u sastavu gosp. Brbić, trener Tudor, Goran Vučević i još nekoliko osoba sa obilježjima Hajduka te od mene u prostoriji delegata u kojoj je bio i kontrolor Kukić tražili da li se može utakmica odgoditi ili prolongirati za sat vremena jer da imaju dojave da se kontroliraju njihovi navijači i imaju problem za dolazak na utakmicu. Dao sam mu objašnjenje, a nadovezao se i gosp. Kukić da to nisu opravdani razlozi prema propozicijama natjecanja i pravilniku o nogometnim natjecanjima HNS-a za prolongaciju utakmice. Napominjali su da je to za njih ozbiljan problem pa da će se vidjeti.

U 14:55 sati ponovno je obavljen razgovor u prostoriji delegata sa predstavnicima Hajduka gdje je bio predsjednik Brbić, član nadzornog odbora Pavasović Visković, službeni predstavnik Mikulandra, Goran Vučević i još neke osobe sa obilježjima HNK Hajduk te sudac Conjar, povjerenik za sigurnost gosp. Cvrk i gosp. Antolić. Gospodin Pavasović Visković daje mogućnost da se utakmica neće nastupiti ako se ne puste njihovi navijači na utakmicu. Tražio je od rukovoditelja osiguranja i od delegata da se prolongira početak utakmice. Objasnio sam da postoji pravilnik o nogometnim natjecanjima koje ja kao delegat moram poštivati, a da njihovi zahtjevi nisu u skladu s tim pa da ih ne mogu niti prihvatiti. Nakon mog obrazloženja izašli su iz prostorije, a Mikulandra je uzeo knjižice i dato je na znanje da oni utakmicu neće odigrati.

Nakon toga obavijestio sam 4. suca o nastaloj situaciji gdje su suci zajedno sa igračima GNK Dinamo izašli na teren.

Sastanak pred utakmicu je održan u zakazanom terminu uz nazočnost svih propisanih osoba kao i osoba iz osiguranja gdje su razmatrane sve stavke o organizaciji utakmice, a posebno stavke visokog rizika utakmice, odnosno ponašanje navijača.

Predstavnik gostiju je obavijestio da njihovi navijači ne dolaze u njihovoj organizaciji ali da ih se može očekivati oko 1500. Sportske iskaznice su predane na vrijeme te je utvrđena obostrana korektna prijava igrača i službenog osoblja klubova. Izlaskom igrača Dinama i sudaca na teren odana je minuta šutnje u čast obilježavanja dana sjećanja na Vukovar 18. studenog, a u spomen na sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata. Napominjem da je u trenutku izlaska igrača Dinama i sudaca na teren sa sjeverne tribine oglašavali povici navijača "HNS pederi nogomet ste s*ebali, ponavljajući isto u nekoliko refrena".

Utakmica nije započeta jer momčad HNK Hajduk nije izašla na teren za igru pa su se suci i momčad GNK Dinama također povukli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve