Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Fotografirala je beskućnike pa opazila davno izgubljenog oca

Fotografirala je beskućnike pa opazila davno izgubljenog oca
1

Ugledala ga je iza kontejnera za smeće, pričao je sam sa sobom i bio teško bolestan. Diana Kim s njime je izgubila kontakt nakon što su joj se roditelji rastali

VIDEO

Ljubav prema fotografiji Diana Kim (30) s Havaja naslijedila je od svojeg oca koji je bio vlasnik foto-studija. Nikad nije zaboravila kako joj je upravo on kao maloj djevojčici dao fotoaparat i motivirao ju da bilježi trenutke oko sebe. Ali, izgubila je kontakt s njime nakon što su joj se roditelji rastali. Godinama je živjela seleći se od mjesta do mjesta, bila je kod rodbine, prijatelja, a ponekad je spavala i u automobilu. 

Facebook

Prije 12 godina pokrenula je dugoročni projekt o beskućnicima, putovala je okolo družila se s njima, fotografirala ih. Devet godina kasnije, 2013. godine, na ulici u Honoluluu naišla je na svojeg oca - i on je bio beskućnik, sjedio je iza kontejnera za smeće. Odmah ga je prepoznala, ali on nju nije. Pokušala je s njime razgovarati, ali nije bio zainteresiran.

Facebook

- Drugi dan sam ga našla kako stoji na uglu ulice, a jedna žena mi je rekla da je stalno tamo. Saznala sam da boluje od teškog oblika šizofrenije, ali se ne liječi. Ponekad sam ga promatrala kako se svađa s nekime, iako u blizini nije bilo nikoga. Obilazila sam ga često, ali nije komunicirao sa mnom. Godinu dana kasnije doživio je srčani udar i tek tad je pristao da mu pomognem - prisjetila se Diana.

Malo po malo njegov um i tijelo su se oporavili. Diana mu je u ruke stavila njegov stari fotoaparat nadajući se kako će ga to potaknuti da se pokrene i izdigne iz dugogodišnje nebrige za sebe. Uspjela je. Sad puno vremena provodi s njom, ali i sa svojim prijateljima i aktivno traži bilo kakav posao, piše The Open Mind.

Facebook

- Život je dar i toliko sam sretna što mojeg oca vidim živog i gledam kako se oporavlja. Cijenim svaki trenutak proveden s njime - rekla je i dodala kako sakuplja sredstva na Kickstarteru za kreiranje foto-knjige u kojoj će se nalaziti svi trenuci koje je proživjela sa svojim ocem. Knjiga se zove "Raj za beskućnike", a do sad je sakupila nešto više od 10.000 dolara (oko 70.000 kuna). 

Od distribucije te knjige dio novca će uložiti u posebne USB narukvice za beskućnike koje bi sadržavale njihove medicinske podatke i pokazivale kako žele medicinsku skrb. Više pročitajte na njezinoj internetskoj stranici The Homeless Paradise.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam