• Članak
  • Komentari 0
  • Share 2
  • Tweet7

Izrada zmaja zabava je za cijelu obitelj u prirodi

Izradom zmaja čitava će obitelj zajedno provoditi vrijeme i to u prirodi. Osim toga, djete će imati zadovljstvo da naopravi nešto vlastitim rukama

Nedjelja, 15. 4. 2007. u 13:41    Piše: Vesna Narat
Izrada zmaja zabava je za cijelu obitelj u prirodi Photos
Topli dani s barem malo vjetra idealno su vrijeme za puštanje zmaja i obiteljski izlet u prirodu. Izradite zaboravljenu igračku s djecom i susjedima a onda se zabavite te uz veliku zmajadu. - Krep-papir stavite na veliku ravnu podlogu i bojom, koja nakon nanošenja bubri, ocrtajte konture u obliku romboida. Možete koristiti i običan marker ili onaj koji sadrži sićušne šljokice koje daju poseban sjaj. Ostavite da se konture zmaja dobro osuše. - Olovkom iscrtajte krugove na crvenom krep-papiru i izrežite ih kao obraze te ljepilom zalijepite na lice zmaja. Zatim markerom nacrtajte lice (oči, nos i usta). Ove konture možete prvo nacrtati na podlozi pa ih precrtati na krep- papir. - Ako želite čvršćeg zmaja, možete ga izraditi od najlona, dviju tanjih daščica i najlona za pecanje. - Radite li nekoliko zmajeva, poigrajte se veličinom, bojom, oblikom i izgledom. Kad se osuši boja kojom ste nacrtali konture, izrežite zmajeve. Pri tome možete korigirati neravnine. - Uzmite ljepljivu traku i pričvrstite uže na poleđinu svakog zmaja. Uže mora biti dovoljno dugačko da bi mogli visoko letjeti na vjetru. - Na kraju od krep i kolaž-papira napravite mašnice i zalijepite na spoju užeta i papira. Kao i uže na isti način pričvrstite komade šarenih traka. Za puštanje zmajeva odaberite vjetrovit dan.

Tagovi: zmaj, zabava, hobi

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar