Obavijesti

Lifestyle

Komentari 77

Kakva ste kćer: Zauzeta, ona koja razočarava ili posvećena?

Kakva ste kćer: Zauzeta, ona koja razočarava ili posvećena?
1

Odnos s majkom jedna je od najsnažnijih i najutjecajnijih odnosa u životu svake žene. Prema irskoj spisateljici, postoji devet različitih tipova kćeri, otkrijte koji ste

VIDEO

Odnos između svake kćerke i mama je vrlo složen - neke od njih ne mogu provesti zajedno sat vremena bez svađe, neke ne mogu izdržati dan da se ne čuju, a neke se vide samo za blagdane. Bez obzira na količinu druženja, neupitno je da odnos s majkom oblikuje karakter žene, njezina shvaćanja svijeta i ulogu koju ima, piše Daily Mail.

Irska spisateljica i psihologinja Natasha Fennel u svojoj novoj knjizi "The Daughterhood" opisuje devet tipičnih odnosa koje majke formiraju s kćerima, a svoje spoznaje je dobila nakon opsežnih istraživanja.

- Svaka kćer u sebi žudi za majčinim odobravanje, makar tvrdi suprotno. Taj je odnos jedan od najvažnijih u životu žene, a ima i velik utjecaj na to kakva će ona biti majka - kaže Fennel.

1. Zaposlena kćer

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne odgovara uvijek na njezine pozive, daje majci obećanja koja ne održi, kaže joj da nije kod kuće makar jest kako ne bi navratila i žuri okončati telefonski razgovor s njom.

2. Oštećena kćer

Njezina majka ima neku dijagnozu psihičke bolesti, poput depresije, no dok je bila mlađa to nije shvaćala. Ona je čitav život žudjela za mamom kakvu imaju njezine prijateljice, stabilna i na koju može računati. Kćer ima problema s povjerenjem i strah ju je da se ne pretvori u svoju majku.

3. Kćer narcizma

Njezina majka je posve opterećena sobom, kćer je oduvijek kritizirala i nametala joj osjećaj manje vrijednosti. Odnos je narušen ili gotovo nepostojeći.

4. Kćer koja se pretvara u majku

Ovom tipu pripada velik broj kćeri, a sličnosti se počinju pojavljivati u srednjoj životnoj dobi. Prepoznaje se po započinjanju rečenica tipičnim maminim frazama, pa čak i ton glasa, a najčešće se sličnosti javljaju u razgovoru s djecom ili partnerom.

5. Tugujuća kćer

Ona je imala ispunjavajući odnos s majkom, no on je prekinut - najčešće zbog njezine smrti ili teške bolesti, poput Alzheimera. Pomisao na majku izaziva tugu i bol, ali i zahvalnost na zajedničkim lijepim trenucima.

themoviedb.org

6. Zavisna kćer

Ona svakog dana naziva majku, a ne može zamisliti donošenje većih životnih odluka bez konzultacija s njom, ali zove ju i za sve drugo - kulinarske savjete, kako bi se požalila na muža ili prijateljicu, savjete što da odjene.

7. Posvećena kćer

Ova kćer osjeća kao svoju dužnost da udovoljava majci, odvede ju na kavu i u šoping te se s njom učestalo druži, kao način zahvale za sve što je mama učinila za nju.

8. Neodlučna kćer

Iako zna da bi trebala više paziti na osjećaje svoje majke i udovoljavati joj, ovaj tip kćeri naprosto nema dovoljno volje i energije za to. Iako voli svoju majku, čvrsto vjeruje da je ona mama, a da ne bi trebala biti najbolja prijateljica.

9. Razočaravajuća kćer

Ona se osjeća kao da nikad nije ispunila očekivanja svoje majke koja ju konstantno kritizira - od odabira posla i muškarca do načina kuhanja. To nastavlja činiti i nakon što kćer dobije djecu, pa ako za ništa drugo, onda zbog pogrešnog odgoja. Ovaj odnos prepun je antagonizma, svađa ali i mirenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara