Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Oprez u igri: Dječje igralište je opasnije zbog kacige i užeta

Oprez u igri: Dječje igralište je opasnije zbog kacige i užeta
1

Za djecu su na igralištu najopasnije sprave u obliku životinja, ljuljačke za stariju djecu i užad, a osim budnog oka mame i tate, najbolja zaštita je "bonton"

VIDEO

Radi djetetove sigurnosti roditelji trebaju provjeriti da na igralištu nema oštećenih, klimavih i polomljenih sprava koje su čest uzrok ozbiljnih ozljeda. Obvezno treba pogledati ima li stakla, smeća, oštrih rubova i vijaka koji strše. Osobito je važno paziti i na čistoću pješčanika. No čak i ako u njemu nema smeća, pijesak je često pun bakterija pa treba pripaziti da mlađa djeca ne stavljaju pijesak u usta. Idealna su igrališta na kojima se pijesak pokriva tijekom noći te koja su podijeljena na sprave za predškolsku (2-5 godina) i školsku (5-12 godina) djecu. Tlo bi trebalo biti prekriveno sigurnosnom podlogom od gume, sitnog šljunka ili drugoga mekog materijala. 

Iako kaciga štiti dijete dok vozi bicikl ili se rola, na igralištu je treba skinuti jer ako zapne za, npr., opremu, dijete se može ugušiti. Iz istog razloga djetetu bi prije igre trebalo skinuti uzice s odjeće, šalove i slične predmete, a na sprave nipošto ne smije nositi uže za preskakanje. Također, na ljuljački ili sjedalu klackalice nikad ne bi smjelo sjediti više djece.

Prljave igraonice

Igraonice u zatvorenim prostorima, osobito one ispunjene mnoštvom gumenih kuglica, pune su bakterija, a često i smeća. Zato djetetu nakon igre treba očistiti ruke vlažnom maramicom i ne ostavljati ga samog u igraonici.

Kultura igranja

Dijete treba poučiti da čeka svoj red bez guranja i da se ne penje na tobogan dok se drugo dijete ne spusti. Treba se čvrsto držati za ogradu, sjediti (ne klečati) ili ležati te ne silaziti sa sprave dok se još ljulja ili okreće. 

Oprez na ljuljački

Ljuljačke uzrokuju najviše ozljeda na igralištu. No ne treba ih izbjegavati - samo pripazite da su napravljene od mekog materijala kao što je guma ili plastika, da se dijete drži čvrsto te da ne trči ispred ljuljački u pokretu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci