Obavijesti

Okrugli stol: Kako razbiti stereotipe o ženama u biznisu

Okrugli stol: Kako razbiti stereotipe o ženama u biznisu
1

Iako su obrazovanije, u poduzetništvu ih je manje od muškaraca. Unatoč tome što financijski podaci pokazuju da su njihove tvrtke produktivnije i stvaraju veći profit.

Iako su obrazovanije, u poduzetništvu ih je manje od muškaraca. Unatoč tome što financijski podaci pokazuju da su njihove tvrtke produktivnije i stvaraju više vrijednosti, u poduzetništvu su često neravnopravne muškarcima.

U Hrvatskoj je sve više žena u poduzetničkim vodama, no još uvijek se susreću sa stereotipima koji ih usporavaju u karijeri pa je i njihov put do uspjeha ponekad teži nego ga prolaze muški kolege. Osim toga, istraživanja pokazuju da žene poduzetnice, posebice na tržištima u razvoju, u značajno većem broju osnivaju poduzeća iz nužde nego zato što imaju obećavajuću poslovnu ideju. Osim toga, takva su poduzeća najčešće u sektoru pružanja usluga i javnom sektoru koji su manje kapitalno intenzivni.

Izazova među ženama u svijetu biznisa još uvijek je puno, važnost diskusije o njima prepoznao je i Poslovni dnevnik. Tako će u petak, 21. ožujka, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Večernjim listom i partnerima, za okruglim stolom okupiti Gordana Marasa, ministra poduzetništva i obrta te predstavnice financijskih institucija, savjetodavnih agencija, proizvođača i medija. Među njima su Maja Pokrovac iz Hrvatske udruge poslodavaca, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Andreja Turčin iz Privredne banke Zagreb, Darija Ivandić-Vidović iz Croatia osiguranja, Andreja Švigir iz Altius savjetovanja, Ljiljana Brenčić-Makar iz tvornice čarapa Makar, Marina Šunjerga iz Večernjeg lista te Božica Babić iz Poslovnog dnevnika.

Sudionice, mahom uspješne poslovne žene, raspravljat će o uspjehu u muškom svijetu, nišama u kojima žene poduzetnice lakše uspijevaju, pristupu upravljanja tvrtkom, slabostima i snazi ženskog poduzetništva te načinima na koji ga se potiče u Hrvatskoj i Europi.Kako je bilo na prošlom okruglom stolu 'Žene poduzetnice' u organizaciji Poslovnog dnevnika pogledajte ovde.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti