• Članak
  • Komentari 1
  • Share 12
  • Tweet

Izađite iz svakodnevne rutine i povećajte produktivnost!

Htjeli, ne htjeli nakon određenog vremena svatko se nađe u životnoj svakodnevnici gdje rutina počinje vladati našim životima. Prestanite biti pasivni i budite proaktivni

Petak, 17. 8. 2012. u 13:00    Piše: Kristina Nejašmić
Izađite iz svakodnevne rutine i povećajte produktivnost! Thinkstock

Obavljajući iste obveze svakoga dana, ulazimo u rutinu iz koje je ponekad teško izići. Pogotovo, ako neki posao obavljamo već godinama i ništa nam se već duže vrijeme u životu nije značajno promijenilo. Rutina stvara pasivnost i posljedice su nemotiviranost i neostvarivanje bilo koje vrste ciljeva. Postoje mnogi razlozi zbog kojih bi trebali nadići rutinu kako bi svoj život ispunili nekim novim iskustvima. Rutina može biti prisutna u bilo kojoj životnoj sferi. Donosimo vam neke od razloga koji će vam pomoći da uvidite da nešto morate promijeniti. 

  • Povećana energija - jednostavne promjene poput prehrane ili odluke da ćete počnete vježbati, mogu vaš život dovesti na prekretnicu i to onu zdraviju. Vaša energija će se povećati i vi ćete se ne samo osjećati zdravije već i ispunjenije kako bi sve svoje zadatke ispunili i bili spremniji na one nove koji tek slijede. 
  • Povećana produktivnost - zbog razine povećanja energije, bit ćete više motivirani tijekom dana. Ono što trebate napraviti, završit ćete prije vremena, a ne čekati posljednji trenutak za obavljanje istoga. Također, navečer kada odete spavati, lakše ćete se opustiti jer nećete imati milijun stvari na umu što trebate napraviti i obaviti sutra. Djelujte danas da sutra imate manje posla. 
  • Povećana kreativnost - kad se uvučete u svakodnevnicu onda i vaša kreativnost pada jer vaš um nije dovoljno otvoren. To je vrlo važno za određene vrste poslova koji zahtijevaju određenu vrstu kreativnosti. Promijenite svoju rutinu tako da pozitivni aspekti vašeg života zajedno s kreativnošću - mogu napredovati. 
  • Osjećaj sreće - kako bi bili što sretniji sami sa sobom, potrebno je napraviti određene promjene. Mnogi nemaju snage ni volje za takvo nešto i predaju se rutinskome životu u kojem ne pronalaze sreću kakvu bi željeli, ali redovito su ljubomorni na druge koji su sretni sa svojim životnima. Potrebne su vrlo male promjene koje će vas usmjeriti na put u kojem ćete se osjećati vrijedno i ponosno. Počnite vježbati, čitati, šetajte, posjetite lijepa mjesta koja će u vama probuditi osjećaje sreće. 
  • Uživanje u novim iskustvima - nemojte sebe zakinuti za nova iskustva koja će vam izlazak iz rutine donijeti. Ono što trenutno doživljavamo nije ni približno onome što nas čeka. Izlazak iz okvira svakodnevnice omogućit će nam spoznaju da postoji bezbroj aktivnosti i događanja koja će nas usrećiti zbog kojih ćemo se osjećati dobro. 

Male promjene rutine i izlazak iz svakodnevnice obogatit će vaš život novim iskustvima. Osjećat ćete se bolje, motiviranije i puni elana za nove aktivnosti o kojima do sada niste razmišljali. Uzmite sve što vam život pruža kako ne bi propustili sve ono o čemu ste sanjali. 

Pročitajte više vijesti iz rubrike Karijera.

Tagovi: svakodnevica, rutina, produktivnost, karijera

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare
19.08.2012., 20:06

sretan: ma kako da izadjem iz rutine, radim svaki dan isti posao jer moram to obaviti, dižem se u 5 i nemam kreativan posao, i hvala bogu da ga i imam a kad dobijem plaću onda proradi moja kreativnost kako dočekati slijedeću, i to sto piše nema veze s mozgom. pasivni, proaktivni, itd. ma daj

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).
Pretplati se na newsleter Pametne Kune Karijera

Zatvori / Otvori toolbar