Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 5

Kućni odgoj može biti minsko polje: Slušajte svoju intuiciju

Kućni odgoj može biti minsko polje: Slušajte svoju intuiciju
1

Mamine antilekcije: "Uvijek budi skroman", "pametniji popušta" i "nemoj se svađati" na poslu ponekad i ne vrijede. Radije poslušajte intuiciju i smanjite očekivanja

VIDEO

Iako vas je majka učila da budete skromni, to ne znači da se morate posramiti ili umanjivati svoje zasluge kad vas netko pohvali za dobro obavljen posao. Jednostavno “hvala ti” i osmijeh su sasvim dovoljni. Dok su mame znale naći pravu riječ nakon ogrebanoga koljena ili bolnog prekida, njezine lekcije mogu otežati posao. 

Majka vas previše voli da bi bila objektivna i očekuje najbolje od vas, no ponekad je dobro odustati od perfekcionizma. Zato ako niste sigurni u odluku, nemojte previše razmišljati jer ćete samo povećati stres.

Radije poslušajte intuiciju, smanjite očekivanja i prihvatite kako su pogrešne odluke normalan dio posla.  

- Najgore je ići ih preispitivati nakon što je već sve gotovo - kaže psiholog Barry Schwartz. A i nesuglasice s kolegama dio su svakodnevice na poslu pa niti mamino “pametniji popušta” nije uvijek korisno. Ipak, ne udarajte ispod pojasa nego se izborite za sebe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok vas kritiziraju, postavite pitanja

Kritizira li vas šef ili kolega, koliko god vas to boljelo, podsjetite se da to nije napad na vas kao osobu. Radije ga pažljivo saslušajte i postavljajte pitanja kako ne biste ponovili istu pogrešku. Ako vas je ipak osobno povrijedio, odmah mu to recite.

Samopouzdanje dolazi uz "znam, hoću, mogu"

Samopouzdanje je ključ uspjeha, a ako sebe poštujete, onda će vas i ostali. Osjećate li se nesigurno, ponavljajte si: “Znam, hoću i mogu” sve dok u to ne povjerujete. A samopouzdanije ćete djelovati i ako ste dotjeran i stojite uspravno. 

Tračevi će sami nestati samo ako ih ignorirate

Znate li da vas ogovaraju na radnome mjestu, protiv tračeva najbolje ćete se boriti tako da ih ignorirate i pustite da sami zamru. Nemojte dopustiti da utječu na vaš posao, a koliko je god to moguće, privatan život držite za sebe.

Od kukanja nećete imati baš nikakve koristi

Ako ste kronično nezadovoljni poslom, nemojte kukati, nego što više slobodnog vremena trošite na unapređivanje svojih znanja i vještina. Tako ćete biti sretniji, ali i spremniji “uletjeti” na novo radno mjesto čim se za to pruži prilika.  

Kad se nađete u krizi, obratite se mudrom prijatelju

Ako ste napravili veću pogrešku na poslu, dobili otkaz ili se našli u sličnoj nevolji, u početku je najvažnije ostati pribran, a zatim se obratiti prijateljima za koje znate da su organizirani i analitični. Mama će automatski stati na vašu stranu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…