Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Ne idete na more? Donosimo prijedloge za ljeto na kopnu

Ne idete na more? Donosimo prijedloge za ljeto na kopnu
4

Ako ste jedan od onih koji ljetovanje ovu sezonu neće provesti na moru, donosimo vam mjesta na kopnu koja će vam pružiti dobru i zabavnu alternativu

VIDEO

Ljetno kupanje i zabava ne moraju nužno biti povezani s morem i plažama. Ako nemate na raspolaganju puno budžeta  ili dovoljno slobodnih dana, saznajte na kojim se sve kopnenim kupalištima možete osvježiti. Mnogi mjesecima unaprijed planiraju kako će provesti ljetni godišnji odmor i gdje će odsjesti. Pritom vode računa o svakoj kuni kojom će platiti gorivo do određene destinacije, smještaj i prenoćište te obrok. Ukoliko smatrate da se u vaš budžet ne uklapaju svi ti troškovi, osvježenje ipak možete pronaći za puno manje novaca i puno bliže vašem mjestu stanovanja. Donosimo vam pregled najatraktivnijih kopnenih kupališta na koje se možete zaputiti ako ne idete na more.

  • Terme Tuhelj   - Udaljene tek četrdesetak kilometara od Zagreba, Terme Tuhelj smještene su na samom izvoru termalne vode te su okružene zelenilom zagorskih brežuljaka. Uz najveći kompleks bazena u Hrvatskoj, cijeli dan možete uživati u sportu i rekreaciji po cijeni od 60 kuna za odrasle te 35 kuna za djecu do 15 godina. Ukoliko radije odlučite opuštati se i obnavljati duh i tijelo, za vas su onda posebni programi koji uključuju masaže, njege te anticelulitne tretmane ljekovitim mineralnim blatom.  Za klasičnu jednosatnu masažu cijeloga tijela izdvojit ćete 230 kuna.
  • Rijeka Mrežnica - Kao jedna od četiri poznate karlovačke rijeke, Mrežnica zauzima posebno mjesto prema broju raznolikih manjih slapova i ujezerenih dijelova toka. Uz poseban užitak kupanja na brzacima i slapovima, postoje i aktivnosti za sve one željne avanturističkog provoda. U pratnji iskusnih instruktora možete se okušati u kanuingu i raftingu te pokazati umijeće veslanja spuštanjem niz rijeku. Ukoliko se odlučite na višednevni boravak, noćenje po osobi u jednoj od četiri kuće izgrađenje u sklopu seoskog turizma platit ćete 110 kuna. Ukoliko je iznajmite na više od pet dana, onda dobivate dva dana smještaja gratis. Djeca do 14 godina imaju popust od 50 posto.
  • Gradski bazeni - Odlično osvježenje od vrućeg asfalta možete pronaći na bazenima svakog povećeg grada. Nerijetko se u njihovu sastavu osim sportskog unutarnjeg i vanjskog bazena nalazi i mali dječji što je idealno rješenje za nadziranje vaših mališana ukoliko ne znaju plivati. Osječki gradski bazeni svojim posjetiteljima omogućuju razne pogodnosti prilikom kupovine ulaznica. Odrasli za nju moraju izdvojiti 20 kuna, djeca do 12 godina 15 kuna, dok djeca mlađa od 4 godine na bazene ulaze besplatno. Uz mogućnost osvježenja hladnim pićem i sladoledom, u ponudi je i solarij od 20 kuna za deset minuta. Cijena dnevne ulaznice na varaždinske bazene za odrasle iznosi 38 kuna, a za djecu 28 kuna. Ukoliko želite, za 140 kuna možete dobiti jednosatnu masažu, a za 50 kuna možete provesti sat vremena u sauni.
  • Modro i Crveno jezero - Dva prelijepa krška fenomena Crveno i Modro jezero, mamac su koji svake godine sve više turista privlači u Imotski. Iako je temperatura jezera nešto niža od temperature mora, za ljetnih vrućina svakako je ugodno osvježenje. Osim ambijenta i čistoće vode, posebna atrakcija Modrog jezera za one željne zabave je skakanje u vodu s okolnih hridi visokih dvadesetak metara, dok oni mirnijeg duha mogu uživati u šetnjama i istraživanju okolnih špilja. Crveno jezero, nazvano tako po crvenkastim stijenama koje ga okružuju, idealan je odabir za zaljubljenike u speleologiju i ronjenje.
  • Nacionalni park Krka - Mnogi ne znaju da uz prirodne ljepote, geološke posebnosti te slapove rijeke Krke koja izvire kraj grada Knina, može i kupati na za to predviđenim mjestima te na taj način posjet učiniti još posebnijim. Park je za posjetitelje otvoren tijekom cijele godine, a ovisno o sezoni cijena ulaznice za odrasle kreće se od 30 do 95 kuna, a za djecu od 7 do 14 godina od 20 do 70 kuna. Ukoliko se odlučite za izlete brodom koji traju oko dva ili tri sata, ovisno koji izaberete, izdvojit ćete iznos od 100 do 130 kuna.
  • Rijeka Cetina - Sa svojom dužinom od 100 kilometara Cetina je najduža dalmatinska rijeka, smještena u neposrednoj blizini Omiša. Osim što možete plivati u čistoj vodi prepunoj osvježavajućih valova, zabavu na Cetini možete potražiti tuširanjem ispod slapova, skakanjem sa stijena ili istraživanjem spilja. Ukoliko se odlučite za aktivni odmor uz rafting ili canoying, za to trebate izdvojiti 230 kuna. Cijena uključuje najam čamca i obavezne opreme, vodiča, riječnu taksu i obavezno osiguranje.

Zabavu na kopnu možete ponaći u gotovo svakom većem gradu jer većina njih raspolaže gradskim bazenima, jezerima i rijekama predviđenima za kupanje. Ako ne želite potrošiti puno novaca, odaberite onaj grad koji raspolaže zabavnim i rekreacijskim sadržajima, a nije daleko od mjesta vašeg stanovanja. Ako putujete na višednevni izlet, spavati i objedovati možete u obližnjim hotelima, apartmanima te privatnim smještajima u okolici centra koji želite obići. Naravno, uvijek možete sa sobom ponijeti šator, vreće za spavanje, ponešto hrane te na taj način uštedjeti još više novaca, a istovremeno ne biti uskraćen za zabavu, druženje i uživanje u prirodnim krajolicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje