Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Neka vaša djeca budu sigurna na školskim hodnicima!

Neka vaša djeca budu sigurna na školskim hodnicima!
1

Kako su djeca izložena potencijalnim ozljedama u školi ili na drugim izvanškolskim aktivnostima, možete razmisliti o osiguranju. Donosimo vam što se nudi na tržištu

VIDEO

Povratak u školu vaših klinaca ili odlazak u prvi razred kod svih roditelja izaziva i zabrinutost. Osim, što je odlazak u školu sam po sebi svojevrstan šok, utoliko i roditelje često zabrinjavaju i sve vrste potencijalnih ozljeda s kojima se dijete može susresti prilikom igre na školskim hodnicima. Mlađi su nerijetko neoprezni i ne vide opasnost u određenim situacijama u kojima se nađu. Također, dječja igra preko odmora ili tjelesne aktivnosti mogu zbog neopreznosti donijeti ozljede. Kako bi svoju djecu zaštitili, istražili smo kakve se police osiguranja nude na tržištu. 

Tako u Grawe osiguranju osiguranju preporučuju roditeljima da za djecu ugovore osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i/ili štedno osiguranje uz kombinaciju nesretnog slučaja. Policom GRAWE kolektivnog osiguranja predškolske djece, učenika i studenata od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) pokriveni su sljedeći rizici: naknada za pogrebne troškove u slučaju smrti kao posljedice nesretnog slučaja, osiguranje za trajnu invalidnost kao posljedicu nesretnog slučaja bez progresije, naknadu za bolničke dane (za svaki dan proveden u bolnici zbog nesretnog slučaja). Djeca su osigurana 24 sata dnevno, a polica pokriva sve školske i izvanškolske aktivnosti. 

Osiguranje od posljedice nesretnog slučaja nije obvezno osiguranje, ali praksa pokazuje da je većina učenika u školama osigurana. Riječ je o dobrovoljnom osiguranju koje roditelji najčešće ugovaraju preko škola, ali djeca mogu biti istodobno osigurana i po drugim policama osiguranja. U slučaju da se desi nezgoda, djeca dobivaju odštetu po svim policama kojima je pokriven nesretni slučaj koji se dogodio.  

Godišnja premija po osiguraniku iznosi od 20 do 50 kn, ovisno o odabranom modelu i vrsti pokrića.  Osigurana djeca imaju pravo na naknadu za dane provedene u bolnici u iznosu od 20 do 50 kuna po danu (ovisno o odabranom modelu). 

U Croatia osiguranju, također, navode kako roditelji putem škola, fakulteta i dječjih vrtića mogu osigurati svoju djecu od nezgode 24 sata dnevno. Godišnja premija se kreće od 10 do 60 kuna po učeniku, ovisno o osiguranim iznosima.  Croatia osiguranje je od prošle školske godine svoju policu osiguranja učenika nadopunila i  pravom na drugo liječničko mišljenje kod jednog od svojih liječnika specijalista. Pravo na drugo liječničko mišljenje može se realizirati kod liječnika specijalista.

Uvedeno je kao dodatno pokriće i gubitak stalnog zuba, pokriće dijela troškova participacije, određenog iznosa troškova spašavanja uslijed nezgode unutar granica Republike Hrvatske kao i pokriće rizika loma kosti. Pored navedenog, u svojoj ponudi osiguranja učenika, studenata i predškolske djece Croatia osiguranje nudi i niz standardnih rizika - dnevnu naknadu za prolaznu nesposobnost za školski rad, dnevnu naknadu za liječenje u bolnici, naknadu za troškove liječenja, osigurani iznos za utvrđeni trajni invaliditet te iznos za troškove pogreba uslijed smrti od nezgode. 

Na vama je da odaberete policu koja će zadovoljiti potrebe vašeg djeteta. Razmislite o kupnji police kako bi se vaša djeca mogla nesmetano igrati u školi, a i kako bi vi bili sigurni da će imati potrebnu zaštitu ako možda dođe do ozljede. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode