Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 6

Popis štedi vrijeme - marljivi pamte, dok produktivni pišu

Popis štedi vrijeme - marljivi pamte, dok produktivni pišu
1

Multitasking i društvene mreže vas usporavaju, a planiranje i popis povećavaju produktivnost. Kako ne biste gubili vrijeme na planiranje najbolje je napraviti popis

VIDEO

Prva zapovijed produktivnosti jest da svaki dan napišete popis svih zadataka koje realno možete riješiti. 

Ako najbolje funkcionirate ujutro, prvo se prihvatite onih zadataka koji su vam najnaporniji ili najvažniji. Popis je najbolje napraviti dan unaprijed kako ne biste gubili vrijeme na planiranje nego odmah djelovali.

Multitasking dokazano umanjuje produktivnost i kvalitetu rada pa izbjegavajte baviti se s više od dvije obveze odjedanput. Također, vrlo je važno da ignorirate sve što vam odvlači pozornost, osobito ako ste u žurbi. Isključite se s društvenih mreža, privatnog maila, ne slušajte preglasnu glazbu, a radite li u uredu, vrata držite zatvorenima. Tako će vam smetati samo oni koji zaista moraju.  

Osim toga, ako nemate nametnute rokove, možete ih sami sebi zadati kako biste bili još usredotočeniji. Čim završite s manjim zadatkom, nagradite se odmorom. Najbolje bi bilo pojesti zdravu grickalicu, poslušati omiljenu pjesmu, prošetati se, najbolje na svježem zraku. 

Pokušajte ostati pozitivni tijekom cijelog dana i imajte na umu da svaki problem ima rješenje. Pitajte za pomoć ako “zapnete”.

Lakše je raditi malo pomalo

Složenije, veće zadatke pokušajte rascjepkati na manje i jednostavnije, a prvo rješavajte one najvažnije. Nemojte tražiti izgovore za odgađanje i dokoličarenje; odmah se prihvatite svake obveze koja je pred vama. 

Naučite reći "ne" kad je važno

Ranijim ustajanjem dobit ćete koji sat više u danu, ali pritom idite i ranije na spavanje. To znači da biste trebali svesti gledanje TV-a na minimum. Osim toga, važno je da kažete “ne” svima koji vam žele “utrpati” svoje zadatke. 

Nikamo bez olovke i papira

Uvijek pri ruci imajte notes u kojem ćete zapisati sve ideje koje vam bilo kad padnu na pamet. Također, na kraju radnog dana bilo bi dobro počistiti radni stol jer i nered može smanjiti produktivnost i organiziranost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

Karoglana smjenjuju, ali za loš rezultat Hajduka više su krivi oni koji su ovu momčad slagali
SMJENA ILI NE?

Karoglana smjenjuju, ali za loš rezultat Hajduka više su krivi oni koji su ovu momčad slagali

Plus+ Karoglan snosi dio krivnje, ali nije kriv za to što je posložena "teretna" momčad koja teško može odgovoriti zahtjevima modernog nogometa, a iskustvo i kvalitetu nikako ne uspijevaju materijalizirati na terenu...
20 citata Mirjane Krizmanić za bolji život: Vrijeme ne liječi sve, a i u starosti se može uživati...
MUDRE RIJEČI

20 citata Mirjane Krizmanić za bolji život: Vrijeme ne liječi sve, a i u starosti se može uživati...

Hrvatska psihologinja, utemeljiteljica katedre za kliničku psihologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, potpisala je brojna djela, među njima i 'Tkanje života', 'Laži naše svakidašnje' i 'Knjigu rastanaka'