Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Povratak na posao nakon godišnjeg može biti lakši

Povratak na posao nakon godišnjeg može biti lakši
1

Povratak s odmora ranije, dan ili dva prije početka radnog tjedna te prebacivanje zaduženja na kolegu tijekom godišnjeg olakšat će povratak

VIDEO

Povratak u realnost prepunu obaveza, jurnjave i nepodnošljivih odnosa na radnom mjestu strpljivo nas čeka dok lješkarimo, potpuno opušteni na svom, zasluženom godišnjem odmoru. Gotovo je nemoguće izbjeći stres i užas koji nas dočeka po povratku, ali moguće ga je ublažiti i na posao doći spremniji na nove udarce i obaveze. Za početak, izbjegavajte se vraćat s odmora u nedjelju ako radite već u ponedjeljak. Dođete li u subotu ili petak već ćete se polako navići na “stari” život i obaveze, barem one kućanske, a tako i osigurati laganiji i bezbolniji uvod u ponovni rad. Prije nego odete na godišnji pošaljite svim suradnicima e-mail da odlazite i datum povratka te kontakte kolege koji će vas mijenjati.
Tako ćete izbjeći pretrpanost obavezama već prvog radnog dana. Dobro je u tom obavještajnom e-mailu napisati i da se vraćate dan kasnije nego što se doista vraćate kako biste si “kupili” još jedan dan tijekom kojeg ćete u miru pregledati posao i organizirati obaveze koje vas čekaju.

OPUSTITE SE ODMAH I DOBRO ODMORITE
Na godišnjem se odmoru nastojte što prije “isključiti” s posla. Što vam to prije pođe za rukom, to ćete se kvalitetnije i lakše opustiti, a ako ljetujete s prijateljima ili obitelji i oni će vam biti zahvalni što ih ne opterećujete svojim poslom. Dogovorite se s kolegama da vas zovu samo u hitnim slučajevima.

LAPTOP I MAIL NISU DIO GODIŠNJEG ODMORA
Iako je danas teško izbjeći internet, važno je prije polaska na godišnji odmor odlučiti hoćete li pregledavati mail ili ne. Budite iskreni prema sebi i ako ste vezani za Facebook ili mail, radije ostavite laptop doma. Razmislite hoćete li moći odoljeti i pogledati samo jedan mail i biti kratko spojeni ili će vam za to trebati više vremena. Ako ćete sjediti sat vremena za računalom, ostavite ga doma. Neke vijesti i poruke mogu vas samo uznemiriti na odmoru pa ćete se na posao vratiti umorniji i opterećeniji nego što ste bili prije polaska.

VESELITE SE POVRATKU NA POSAO
Prije prvog radnog dana nakon odmora razmislite o svojim stavovima prema poslu. Nastojte biti pozitivni i veseliti se nečemu što vas čeka. To može biti dobra prijateljica s posla ili projekt koji vas veseli. Što budete optimističniji to ćete i hrpu posla koja vas čeka dočekati raširenijih ruku. Pomoći će i planiranje sljedećeg odmora.

FOKUSIRAJTE SE PRVIH PAR DANA
Ne očekujte od sebe previše prvih dana. Najbolje je prvi dan odvojiti za brižljivo proučavanje propuštenih mailova, poziva i obaveza koje vas očekuju. Ne žurite. Nakon odmora niste u istoj brzini kao i prije njega. Pogriješite li, odgovornost će biti vaša. Sigurno i polako uvedite sami sebe u posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode