Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 19

Usporedba cijena: koji je taksi prijevoznik najjeftiniji?

U vrijeme kada se taksi prijevoznici neprestano bore za klijente spuštanjem cijena usluga, odlučili smo istražiti tko nudi najjeftinije usluge taksi prijevoza u Zagrebu

VIDEO

Iako se prvi auto taksi u centru Zagreba pojavio 1901. godine, a udruženje auto taksi prijevoznika grada Zagreba osnovano 23 godine nakon toga, tek u posljednjih nekoliko godina korištenje usluga taksi prijevoznika naglo se povećalo. Zbog brze i jednostavne dostupnosti, gotovo da ne postoji netko tko nije barem jedanput koristio te usluge. Taksi prijevoz zajedno s autobusima i tramvajima spada u kategoriju javnog gradskog prijevoza, ali razlikuje se od njih po tome što pruža uslugu prijevoza od "vrata do vrata".

Zahvaljujući dugogodišnjem unaprjeđenju tehnologije i iznimnoj brzini prihvaćanja poziva i njihova preusmjeravanja do najbližeg taksi vozila, u posljednjih nekoliko godina u svakom većem gradu postoji čak nekoliko ponuda taksi prijevoza. Cijene između različitih prijevoznika u većim gradovima se uglavnom razlikuju u nijansama. S obzirom na to da ih je u Zagrebu trenutno troje, odlučili smo usporediti visinu cijene njihovih usluga.

Radio Taxi Zagreb

Radio Taxi Zagreb je stručno-poslovna organizacija koja obavlja djelatnost autotaksi prijevoza s preko tisuću vozila u javnom gradskom prijevozu. Svi njihovi članovi su školovani vozači s dugogodišnjim iskustvom na Zagrebačkim ulicama što je, tvrde, garancija najkvalitetnije taksi usluge dostupne na tržištu. ''Odlikuju nas povoljna cijena i sigurnost, a naša vozila na traženu adresu stižu u roku od dvije minute. Ponosni smo na našu fleksibilnost i brzinu koje nam omogućuju da uvijek budemo dostupni na cijelom području grada Zagreba'', poručuju iz Radio Taksija Zagreb te dodaju kako dolazak i prijevoz prtljage ne naplaćuju. 

U njihovom trenutnom cjeniku koji se primjenjuje za svaki dan u tjednu iznos usluga je sljedeći:

  • start: 9.90 kuna
  • svaki prijeđeni kilometar vožnje: 4.90 kuna 
  • sat čekanja: 40.00 kuna

Na njihovoj internetskoj stranici ponuđen je i ''online'' kalkulator putem kojeg možete unaprijed izračunati cijenu vožnje. Potrebno je unijeti adresu polazišta i odredišta, a kalkulator će na temelju toga ponuditi izračun cijene. Ipak, iz Radio Taksi Zagreba naglašavaju kako je ovakva vrsta izračuna informativnog karaktera i ne mora odgovarati stvarnoj cijeni. Narudžbu prijevoza Radio Taksi Zagreba možete naručiti putem internetskog obrasca na njihovoj početnoj internetskoj stranici ili pozivom na brojeve 1777 i 060 800 800.

Taxi Cammeo Zagreb 

Taxi Cammeo trenutno posluje u gradovima diljem Hrvatske, odnosno u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Puli, a cijene starta i vožnje prema kilometru nisu jednake u svim gradovima. ''Kroz iduću godinu planiramo proširiti svoje usluge na Karlovac, Varaždin te Split'', rekli su nam iz Taxi Cammea.

''Od 1. listopada na kioscima Tiska započela je prodaja Cammeo Card prepaid kartica, jedinstvene usluge na taksi tržištu koja korisnicima Taxi Cammeo usluga omogućava nekoliko pogodnosti, između ostalih još povoljniji prijevoz, kontrolu svojih troškova, mogućnost nadoplate putem mobilnih uređaja i mnoge druge'', rekli su nam iz Taxi Cammea te dodali kako interno pokreću vlastitu taksi akademiju za vozače, a početkom 2013. godine planiraju potpunu obnovu voznog parka kupnjom 260 novih vozila. 

Cjenik usluga Taxi Cammea Zagreb su sljedeće:

  • start: 15 kuna
  • svaki prijeđeni kilometar vožnje: 6 kuna (prva dva kilometra su besplatna
  • sat čekanja: 40 kuna.

U Taxi Cammeu su rekli kako su cijene uvijek iste, neovisno o tome vozi li se noću, vikednima ili blagdanima te naglasili kako zadovoljstvo i pozitivna iskustva korisnika usluga Taxi Cammea smatraju visokim prioritetima. ''Zadovoljni smo načinom na koji korisnici reagiraju na nas. Nedavno smo proveli anketu kojom smo željeli ispitati zadovoljstvo putnika našom uslugom. Pokazalo se kako su cijena prijevoza, kvaliteta usluge, sigurnost u vožnji i ophođenje naših vozača prema putnicima naš najjači adut i ono što nas razlikuje od ostalih taksi prijevoznika'', dodali su.

Kontakt broj telefona za narudžbu prijevoza Taxi Cammea u Zagrebu jest 1212.

Eko Taxi 

Eko Taxi poznat je po tome što veliku važnost pridaje zaštiti okoliša. Tvrde kako svojim vozilima doprinose smanjenju štetnih plinova ''jer puštaju 50 posto manje ugljikovog-dioksida nego ostala vozila koja se pokreću na fosilna goriva.'' 

"Time doprinosimo zdravijem načinu življenja s manje zagađenja i manje smoga. Brigom o okolišu i svojim djelatnicima Eko taxi veliki značaj pridaje i društvenoj odgovornosti. Kroz ekološki i ekonomski doprinos koji pružamo našem društvu vjerujemo da ćemo doprinijeti cjelokupnoj zajednici", dodaju.

Cjenik usluga Eko Taxija, s PDV-om uračunatim u cijenu, je sljedeći:

  • start: 8.80 kuna
  • svaki prijeđeni kilometar vožnje: 5 kuna
  • sat čekanja: 40 kuna

Vožnja izvan grada Zagreba, kao i prijevoz stvari poput televizora ili hladnjaka plaća se prema unaprijed dogovorenoj cijeni, dok se taksimetar uključuje po dolasku vozila na adresu korisnika. Taksi usluge Eko Taxija moguće je naručiti telefonskim pozivom na brojeve 1414 i 060 77 77, kao i putem obrasca na službenoj internetskoj stranici.

Usporedba cijena

Na temelju usporedbe cijena usluga spomenuta tri taksi prijevoznika u Zagrebu možemo zaključiti kako se one znatno razlikuju, dok je jedina vrijednost koja je jednaka kod sva tri prijevoznika iznos čekanja po satu u visini od 40 kuna

Najskuplju startnu vožnju ima Taxi Cammeo Zagreb (15 kuna), a za njim slijede Radio Taxi Zagreb (9.90 kuna) pa Eko Taxi (8.80 kuna). 

Taxi Cammeo Zagreb s iznosom od 6 kuna također ima i najviši iznos za svaki prijeđeni kilometar, međutim tu je bitno naglasiti kako se u njihovim uslugama ne naplaćuju prva dva prijeđena kilometra čime je on u ovom slučaju najpovoljniji odabir za relaciju vožnje do pet kilometara. Za njim slijedi prijevoznik Eko Taxi s cijenom za svaki prijeđeni kilometar u iznosu od 5 kuna, a potom Radio Taxi Zagreb s iznosom od 4.90 kuna.

Zaključujemo kako je Taxi Cammeo Zagreb sa svojim uslugama najskuplji između navedena tri zagrebačka taksi prijevoznika. Eko taxi ima najjeftiniju startnu vožnju, dok  je Radio Taxi Zagreb najjeftiniji po iznosu za prijeđene kilometre. Ukoliko se odlučite za kratku  vožnju, vjerojatno ćete jeftinije proći vozite li se Eko Taxijem, a za dužu vožnju je Radio Taxi Zagreb jeftiniji odabir.

Internetska aplikacija za izračun cijene taksi prijevoza

Na internetu možete putem aplikacije TAXI CIJENE izabrati rutu vožnje i jednostavnim klikom doznati cijenu vožnje kod svih taksi prijevoznika u Zagrebu.

Kako biste dobili konačni izračun, potrebno je upisati putanju adrese s kućnim brojem, nakon čega aplikacija izbacuje podatak o udaljenosti. Klikom na opciju "Izračunaj cijenu vožnje", dobijete izračun cijene vožnje za navedenu udaljenost taksi prijevoznika.

Cijene taksi usluga često se mijenjaju zbog sve bogatije ponude taksi prijevoznika, međutim danas su gotovo sve dostupne široj javnosti. Ako želite izbjeći gužve, taksi prijevoz je za to idealan odabir jer je taksi vozilima dozvoljena vožnja žutim trakama pa je samim time i riješen problem prolaska vozila centrom grada u vrijeme najvećih prometnih gužvi. Posebno je važno što to omogućava legalni dolazak taksi vozila na bilo koju važnu adresu, poput primjerice do lokacija bolnica ili klinika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu