Obavijesti

Show

Komentari 0

Pozitivan ritam: Što vas očekuje u klubu Sirup?

Pozitivan ritam: Što vas očekuje u klubu Sirup?
1

Vrhunac mjeseca svakako je dugoočekivano gostovanjeTimewritera - legende deep i tech house glazbe, DJa koji već 20 godina aktivno pridonosi toj sceni

VIDEO

Petak, 21.11., večer će biti posvećena isključivo voljenom i obožavanom nosaču zvuka – gramofonskoj ploči. Na programu nazvanom Fonetika njih će zavrtjeti mlade domaće DJ snage Basta, Tvrtko i Sladoled. Fonetika se u njihovom slučaju odnosi na fonograf (iliti gramofon) i zvukove koje proizvodi u kontroliranom eksperimentu stavljanja igle na ploču, te na njegovu upotrebu u mračnim, glasno ozvučenim prostorima, s ciljem stjecanja uvida u psihologiju razularenih plesačkih masa. 
Sirup pleše od 01 do 08, a participacija, na ulazu je 30 kuna. 

Vrhunac mjeseca svakako je dugoočekivano gostovanjeTimewritera - legende deep i tech house glazbe, DJa koji već 20 godina aktivno pridonosi toj sceni. The Timewriter, lik čije ime zvuči kao u nekog superheroja ili epizodne pojave u Star Treku, zapravo i jest ''writer'', jer ako malo parafraziramo taj pseudonim, možemo reći da je ispisao dio povijesti deep i tech house glazbe ili onim što danas nazivamo njemačkom školom housea - jednim od trenutno najzastupljenijih pravaca plesne elektronike. Ovaj njemačko-mađarski producent i DJ, uz Terry Lee Brown JR-a je i zaštitno lice Plastic City kuće za koju izdaje još od 1995. O njegovom statusu govori i popis glazbenika s kojima je radio kao primjerice Enigma, Wolfgang Flür izKraftwerka, Mike Oldfield, Yello, Faithless ili Boy George. Najviše njegove mjuze naći ćete svakako na Plastic Cityetiketi, gdje broji čak 8 albuma, ali i vlastitoj, nedavno pokrenutoj Refine. 
Uz Timewritera će nastupiti zanimljiva domaća selekcija: Dav sa svojim prepoznatljivim i energičnim live setom, Herya iz kolektiva Deep'n'deliciouste mladi Emir iz Deep'n Outa koji je oduševio svojim dosadašnjim nastupima na više gradskih lokacija. U tu subotu, 22.11. Sirup pleše od 01 do 08, a participacija je 50 kuna. 

Zadnji vikend u studenom, točnije u petak 28.11., počinje jubilarni, deseti Illectricity festival u organizaciji cfsnudruge i to s tradicionalnom ''borbom'' DJ crewova, popularnim Soundclashom. Za razliku od prijašnjih izdanja, ovaj put CFSN priprema potpuno neočekivane i pomalo iznenađujuće DJ timove. 10. Illectricity, festival audio-vizualnih umjetnosti, održat će se od 28.11. do 6. 12. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica, uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama. Sirup pleše od ponoć do 7 ujutro, a participacija je 30 kuna. 

Sljedeći dan, u subotu, 29.11., na redu je prvi ovogodišnjiUES event u Sirupu i ujedno predstavljanje njihovog novog projekta UES Next generation. UES kolektiv odabrao je predstavljanje novih snaga naše DJ scene kroz četiri mlada tandema: Reversed Sentence [Jacks House], Tvrtko b2b Sladoled [Hypnodelix, Sirup | Frendova Soba], Ufos Sakiris b2b Dino TM [scOpe] i Rudi Papić b2b Soham Effect. DaUES postepeno mijenja svoj zvuk i imidž postalo je jasno još prošle sezone, a ovim ''next generation'' izdanjem predstavit će svoje buduće glazbeno usmjerenje. Siruppleše od ponoć do 07 ujutro, a participacija je 30 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin