Obavijesti

Show

Komentari 1

'The Dead Daisies' predrupa su 'Whitesnakeu' u Zagrebu...

'The Dead Daisies' predrupa su 'Whitesnakeu' u Zagrebu...
2

Neumorni Britanci predvođeni Davidom Coverdaleom uskoro se spremaju na svjetsku turneju kojom će obilježiti glazbu nastalu prije samog oformljenja benda

VIDEO

Američka supergrupa The Dead Daisies nastupit će prije legendarnih Whitesnake u KC Dražen Petrović 21. studenog.

Nastali pod utjecajem hard rocka 70-tih i 80-tih The Dead Daisies donose globalno popularan zvuk negdje na tromeđi bendova poput The Faces, Bad Company i Foreigner. Bluesom natopljeni riffovi, tvrdi ritam, veliki refreni i moćne melodije, sve u izvedbi svirača s impresivnim biografijama. 

Na početku zamišljen kao kolektiv u kojem će se line up rotirati bend je tijekom vremena došao do postave koja će se pojaviti u Zagrebu. John Corabi (Motley Crew, RATT) će biti na vokalu, Richard Fortus (Guns N’ Roses, The Psychedelic Furs) i David Lowy (Red Phoenix, Mink) na gitarama, Dizzy Reed (Guns N’ Roses, Hookers and Blow) na klavijaturama, Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) na basu te Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Billy Idol) za bubnjevima. U povijesti su bendom prodefilirali i glazbenici poput Darryla Jonesa (The Rolling Stones), Alexa Carapetisa (Julian Casablancas + The Voidz, Nine Inch Nails), Bernarda Fowlera (The Rolling Stones), Franka Ferrera (Guns N’ Roses, The Psychedelic Furs), Johna Tempeste (The Cult, Rob Zombie), Charleya Draytona (The X-pensive Winos, The Cult) i mnogih drugih.

U svega tri godine od oformljavanja The Dead Daisies su skupili zavidan broj nastupa tourirajući s ZZ Topom, Aerosmithom, Lynyrd Skynyrdom, Bad Companyem, Def Leppardom i Kissom s kojima su odsvirali i turneju na kruzeru po Bahamima. Listi 'teškaša' iz prvog razreda harda rocka pridružio se i Slash koji im je gostovao na prvom singlu 'Lock ‘N’ Load', nakon čega su usljedili debi 'The Dead Daisies' i EP iz 2014. 'Face I Love'. Početkom godine bend je snimio drugi album naziva 'Revolucion' koji će biti objavljen u lipnju i s kojim će doći u Zagreb otvarajući za Whitesnake njihovu svjetski “Purple” turneju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neumorni Britanci predvođeni Davidom Coverdaleom prisutni su na sceni još od daleke 1978., a uskoro se spremaju na svjetsku turneju kojom će obilježiti glazbu nastalu prije samog oformljenja benda. Naime, 19. svibnja Whitesnake će objaviti 'The Purple Album'. Na tom izdanju obradit će pjesme koje je Coverdale pjevao na albumima grupe Deep Purple u razdoblju od 1973. do 1976., a riječ je o pločama 'Burn', 'Stormbringer' i 'Come Taste The Band'. Na pratećoj 'Purple' turneji publika će imati prilike čuti velike hitove Deep Purplea poput 'Burn', 'Stormbringer', 'Soldier of Fortune' i 'The Gypsy' u izvođenju vokala koji ih je izvodio i u originalima sredinom 70tih. Također, repertoar Whitesnakea u Ciboni bit će popunjen i najvećim uspješnicama Coverdaleovog matičnog benda poput vječnih 'Here I Go Again', 'Fool For Your Loving', 'Still Of The Night', 'Is This Love' i mnogih drugih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'