Obavijesti

News

Komentari 142

'Ako naš glas bude presudan, imamo uvjete, maknite Bajića'

'Ako naš glas bude presudan, imamo uvjete, maknite Bajića'
1

Rat ministra Lalovca i premijera s bankama, jedan predizborni marketinški rat, bojim se da će nakon izbora taj zakon biti srušen, rekao je Ivan Sinčić u RTL Direktu

VIDEO

Mi smo jedina opcija.Mi smo napravili program od pet bitnih stvari. To je sve ono nužno da bi se išlo naprijed. Prvo je reforma pravosuđa. Ne možemo očekivati od Bajića ili Cvitana, koji prikrivaju kriminal, da ćemo s njima ići naprijed. Njih imenuje i postavlja Sabor. Treba ih maknuti, staviti novi kadar. Također, državno sudbeno vijeće, koje uspostavlja Sabor također, njih kadrovira Šeks - i njih treba ukloniti. Nakon toga će se ukloniti kriminal i Hrvatska može ići dalje. Mora se promijeniti način rada narodne banke. Ona ovog časa radi da s jedne strane uništava realnu proizvodnju gospodarstva, a s druge strane povećava vanjski dug. Mi ćemo ukinuti valutnu klauzulu da stope kredita padnu sa 70 posto na 2,3 posto za poduzetništvo, rekao je Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, gostujući na RTL Direkt-u.

- Mi primamo plaće u kunama, i zapravo nema prepreka da se klauzula ukine. Ukinuli su je Island, Austrija, Mađarska... i mi trebamo ići tim putem te se riješiti eurizacije u našoj zemlji. Treće je stvaranje uvjeta za proizvodnju. Mala je kupovna moć, birokracija je spora i neučinkovita, imamo korupciju... želimo da inspekcija djeluje savjetodavno, da se postupno smanjuju doprinosi i kako bi se isplatilo živjeti i ulagati u Hrvatskoj. Četvrta stvar je socijalni paket. Želimo apsolutnu zabranu deložacija iz jedinoga doma. Želimo da se ljudima ne isključuje struja i voda - rekao je Sinčić. 

Napomenuo je kako su oni ti koji štite privatno vlasništvo od bankara koji kamatare ljude. 

- Mi smo se bavili deložacijama i prije predsjedničkih izbora, a bavit ćemo se i poslije izbora. Nećemo dozvoliti da naše građane jednu po jednu obitelj izbacuju kao vreće kupusa - kazao je.

'Čeka nas opet jedan masakr, dizanje poreza, rasprodaja imovine...'

Što će tiče zakona o konverziji kredita u švicarskim francima Sinčić smatra da će ga  najvjerojatnije srušiti Ustavni sud

- Nitko ne bi bio sretniji od mene da se napokon riješi problem švicarca jer sam s tim ljudima prošao sve faze. Međutim, rat ministra Lalovca i premijera s bankama, jedan predizborni marketinški rat,  bojim se da će nakon izbora taj zakon biti srušen. Također, treba reći da nas čeka opet jedan masakr, bit će dizanja poreza, rasprodaja imovine i rezovi - kazao je Sinčić.

Na pitanje Zorana Šprajca na koliko mandata računa Živi zid, Sinčić je kazao da su oni proveli svoje ankete u kojima stoje od 15 do 25 posto. 

- Ne vjerujemo ovim televizijskim anketama. Da smo vjerovali njima, ja bih imao tri posto na izborima - rekao je Sinčić.

'SDP i HDZ su dvije strane istog novčića, iste politike i sustava'

Na pitanje kada bi morao birati, SDP ili HDZ, s kim bi ušao u koaliciji Sinčić je kazao: 'To su dvije strane istog novčića, iste politike, istog sustava. Mi ćemo postaviti svoje uvjete. Dakle, maknite Bajića, stavite mladog, neovisnog pravnika koji se usudi zamjeriti onima koji su uništili zemlju. Stavite novog guvernera narodne banke koji će paziti što rade banke, a ne da je ovo Divlji zapad. Ja ne vjerujem da bi oni ikad pristali na ovo jer bi uništili svoje stranke i svoje biračko tijelo'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa