Obavijesti

News

Komentari 139

'Ako postoje kafići za Hrvate i Srbe onda tu neće biti sreće'

'Ako postoje kafići za Hrvate i Srbe onda tu neće biti sreće'
1

Table su već postavljene ne mislim da bi ih trebalo skidati, treba naći kako da nitko iz te priče ne izađe povrijeđen, rekao je predsjednik o dvojezičnosti u Vukovaru

VIDEO

Table su već postavljene i ne mislim da bi ih trebalo skidati, treba naći kako da nitko iz te priče ne izađe povrijeđen. Nedostaje razgovora o društvenim problemima. Vjerujem da je hrvatsko društvo dovoljno zrelo da nađe konsenzus o nekim temeljnim pitanjima, rekao je predsjednik Ivo Josipović o problemu dvojezičnosti u Vukovaru u ponedjeljak navečer za HRT. 

Josipović je rekao i kako nudi javnu raspravu na tu temu te vjeruje kako dijalog koji nudi služi postizanju rješenja kojim će svi biti zadovoljni. 

- Ako postoje kafići za Hrvate i za Srbe onda tu neće biti sreće, treba uvažavati ljude s kojima se živi - rekao je Josipović. 

Komentirao je i svoj skorašnji posjet Beogradu i odnose sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem i rekao kako će o događajima u Vukovaru morati razgovarati.

"Hrvatska ne štiti komunističke zločine"

Josipović je komentirao i slučaj 'Lex Perković' i rekao kako sam zakon ima malo veze s imenom čovjeka kojeg kolokvijalno nosi.

- Nisam se previše gurao u tu temu, no smatram kako zakon moramo uskladiti s onim što smo potpisali - rekao je Josipović i negirao tvrdnje kako se o cijelom slučaju nije dovoljno izjašnjavao. 

- Možda sam bio pomalo suzdržan i zbog činjenice kako je sin Perkovića moj savjetnik, što je bila neracionalna odluka - kaže Josipović.

- Bez obzira da li je Perković kriv ili nije njegov sin s tim nema veze - dodao je Josipović te naglasio kako je vrijeme da završimo priču s 'Lex Perković' i krenemo dalje.

- Tvrdnje da Hrvatska štiti komunističke zločine nije točna - rekao je Josipović.

"Hrvatski vojnici neće sudjelovati u akcijama u Siriji"

Što se tiče stanja u Siriji, Josipović je rekao da treba zaustaviti krvoproliće koje se događa u toj zemlji. 

 - Ako nije mogući postići rješenje mirnim putem, onda bi o intervenciji trebalo odlučivati vijeće UN-a - rekao je Josipović i naglasio kako hrvatski vojnici sigurno neće sudjelovati u bilo kakvim akcijama u Siriji.

"Sporost birokracije koči investitore"

Sporost birokracije koja koči investitore trebala bi se moći lako riješiti. U naš mentalitet ugrađena je antipoduzetnička klima. Kreativnost i inovativnost moramo dodatno valorizirati i svladati otpor i filozofiju po kojoj nije dobro da netko u Hrvatsku dolazi zaraditi. Važno je da taj plati porez i plaću radnicima, rekao je Josipović. 

Osvrnuo se i na stanje u pravosuđu. Rekao je kako je ono daleko od zadovoljavajućeg, ali je naglasio da je Hrvatska ipak provela određene reforme. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu