Obavijesti

News

Komentari 93

Đapić na konferenciji tražio da se Stepinca proglasi svecem

Đapić na konferenciji tražio da se Stepinca proglasi svecem
1

Nema razloga za odgađanje proglašenja svetim kardinala Stepinca i nedopustivo je što se šutke prelazi preko izuzetno negativne kampanje koja se vodi, kaže Đapić

VIDEO

Stepinac – svetac odmah, uzviknuo je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik osječkog Gradskog vijeća i Demokratskog saveza nacionalne obnove Anto Đapić. Time je ovaj osječki političar i službeno pokrenuo akciju kojom želi "napraviti ozbiljan pritisak da Vatikan ukine odluku o stvaranju mješovitog povjerenstva između katoličke crkve u Hrvata i srpske pravoslavne crkve koje bi trebalo raščistiti neke navodno dvojbene situacije oko kardinala Stepinca".

- Nema razloga za odgađanje proglašenja svetim kardinala Alojzija Stepinca i nedopustivo je što se šutke prelazi preko izuzetno negativne kampanje koja se posljednjih mjeseci vodi protiv blaženog Stepinca, a poglavito jer je Stepinac već blaženi - rekao je Đapić.

Prema Đapićevim riječima, cijela priča o Stepincu je izašla iz teoloških okvira i postala je prvorazredno političko pitanje "koje ne može ostati bez odgovora".

- Ovo je prvi put u povijesti katoličke Crkve da se dovodi u pitanje već provedena procedura i protokol kada se netko proglašava svetim i nedopustivo je da se za bilo kakvo mišljenje pita nekog drugog, a posebno srpsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj koja je inače bila jedna od glavnih kreatora stvaranja velikosrpskog programa i svega što se činilo na ovim prostorima - rekao je Đapić nazivajući suludim da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić "išta govori Papi o Stepincu", kao i neprihvatljivim i nedopustivim da "u bilo kojem kontekstu patrijarh Irinej govori treba li ili ne Stepinac biti svetac".


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...